Pandemi nedeniyle evde kalmak zorunda olduğumuz bitmek bilmeyen bu dönemde uzaktan çalışma yöntemiyle işlerimi yaparken bir yandan da evi konfor alanı haline getirip boş anlarımda keyifli zaman geçirmeye çalışıyorum. Bu süreçte dikkati dağınık birisi olarak sık sık odaklanma sorunu yaşadığımı söyleyebilirim. Hal böyle olunca keyifli zaman geçirmek için mini dizilere sardım ve sevdiğim mini dizileri burada paylaşmak istedim. Eğer mini dizi izlemeyi seviyorsanız bu yazıda sizin zevkinize de uygun mini diziler olabilir. Ben kendi izlediklerimden yola çıkarak bir liste yaptım. Liste spoiler içermemektedir.

MİNİ DİZİ TAVSİYELERİM


  • Godless

Netflix’in 7 bölümlük mini dizisi eğer Western seviyorsanız mutlaka izlemenizi tavsiye ettiğim yapımlardan birisi. Daha önce pandemi  ve Xbox Game Pass kıyağıyla Red Dead Redemption 2 gibi efsane bir oyunu bitirip oynamış ve vahşi batıya sevdalanmıştım. Bu mini dizi de ilaç gibi geldi. Öncelikle dizinin çekimleri, oyunculuklar ve müzikler muazzam. 7 bölümde de görsel şölen yaşıyorsunuz bu türü seven biriyseniz. Bana göre eksi yönüyle Netflix klişelerini fazlaca barındıran bir yapım olması. Bu klişeler hemen her Netflix dizisinde karşımıza çıkan şeyler hepiniz biliyorsunuz zaten. Senaryoya gelecek olursak öyle muhteşem bir senaryo yok ortada ama sıkmadan izlettiriyor ve kararında bitiyor dizi. Western sevenler mutlaka izlesin.

  • Bir Başkadır

Bu diziyi muhtemelen izlemeyen kalmadı ama ben yine de tavsiye etmekten kendimi alamadım. Bizi, bizim insanımızın problemlerini, sevinçlerini, önyargılarını müthiş anlatan Netflix yapımı dizinin senaristliğini ve yönetmenliğini Masum dizisinin de senaristi Berkun Oya yapmış. Oyunculuklar epey iyi. Dizi Türk dizilerine karşı burun kıvıran bana bile vay be güzel iş yapmışlar helal olsun dedirtti. Kararında bitmesi ve kısa sürmesi isabet olmuş konu uzasa muhtemelen hem sıkacak hem de bu etkiyi yapmayacaktı. Etkileyici bir yapımdı tavsiye ederim.

  • The Queen’s Gambit

Arkadaşlar arasında birbirimize söylerken “Satranççı Kız” dizisini izledin mi dediğimiz bir diğer Netflix yapımı mini dizi. Bobby Fishcer isimli Amerikalı satranç ustasının hayatını dolaylı yoldan bir kız üzerinden senaryolaştıran dizi de ana karakterimiz Harmon’un yaşamı etrafında olağanüstü satranç yeteneğini izliyoruz. Dizi biraz wowww modunda izlediğim ve etkileyici sahneler içeren bir diziydi. Benim gibi satrancı az da olsa bilen biriyseniz konu daha da ilgi çekici hale gelebiliyor. Dekorlar sahneler ve oyunculuklar epey iyiydi. Özellikle ana karakterin çocukluğunu oynayan oyuncu muazzamdı. Güzel bir dizi izlemenizi öneririm.

  • The Spy

Böyle bir şey olabilir mi ya ohaaa ! ifadesi bir dizi olsa bu olurmuş. Evet yaşanmış gerçek bir hikâyeden mini dizi uyarlaması haline getirilen The Spy Mossad’ın meşhur casusu Eli Cohen ve Suriye de yaptıklarını anlatıyor. İzlemeden önce Cohen hakkında hiç bilgim yoktu ve izleyip araştırdıktan sonra hem Cohen’in yaptıklarına ve cesaretine saygı duydum hem de Suriye yi yöneten insanların ne kadar aptal olduğunu düşündüm. Gerçekten eşine az rastlanır bir hikâye. Eğer gerçek hikâyelerden hoşlanıyorsanız The Spy sizi fazlasıyla mutlu edecek bir mini dizi.

  • Unorthodox

Bir miktar semitizm içerse de (zaten içermeyen yapım az) dört bölümlük bu dram dizisi gerçekten insanı düşünmeye itiyor ve farklılıklara saygı konusunda insanların ne kadar ahmak olduğunu bir kere daha görmenizi sağlıyor. Bir Yahudi cemaatinden kurtulmaya ve farklı bir hayat sürmeye çalışan Esther’in hayat öykünü anlatan dizi toplamda 4 bölüm ve izlemeye değer bir yapım.

  • Chernobyl

Aslında yazıyı yazarken en başa yazmam gereken yapımlardan birisi şu an aklıma geldi. HBO yapımlarını genel olarak çok beğenen birisi olarak Chernobyl bu dönemde izlediğim en iyi mini dizilerden birisi diyebilirim. Biraz anti-komünizm propagandası ve bol miktarda Sam Amca reklamı içerse de dizinin gerek oyuncu seçimleri (gerçek hayattakilere inanılmaz benziyorlar) gerek çekimleri ve konunun işlenişi muazzam. Konuyu söylememe gerek yok diye düşünüyorum malum facia ve sonrasında olanlar. Mutlaka ama mutlaka izlemenizi tavsiye ediyorum.

  • Love, Death & Robots

Netflix’in bir başka yapımı olan toplam 18 bölümden oluşan Love, Death&Robot anime ve bilim kurgu sevenlerin mutlaka izlemesi gerektiğini düşündüğüm her biri birbirinden bağımsız 18 konuyu kısa ama etkileyici anime ve senaryolarla işleyen müthiş bir yapım. Dizinin yapımcılığında pek çoğumuzun duyduğu bir isim olan David Fincher yer alıyor. Toplam 18 olan bölüm sayısı sizi korkutmasın zira pek çok bölüm 10 dakika civarı sürüyor. Ben her bölümü izlerken büyük keyif aldım ve animasyon tekniklerini inanılmaz başarılı buldum. Bu tarz çalışmalara ilgi duyuyorsanız mutlaka izlemenizi tavsiye edeceğim bir yapım.

Benim izlediğim ve tavsiye edeceğim mini diziler bunlar. Listedeki çoğu dizi bana bittiğinde iyi ki izledim güzel diziymiş dedirten cinsten dizilerdi. Tüm bu listeden favorilerimi seçecek olursam sıralamam sanırım şu şekilde olurdu: Chernobyl, Godless, Love, Death&Robots. Siz de beğendiğiniz diziler varsa yorum formu aracılığıyla benimle ve diğer okurlarla paylaşırsanız sevinirim. Bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle.

Yazar

Araştırıp incelemeyi, yeni şeyler öğrenmeyi ve bu öğrenme deneyimimi bloğumda okuyucularla paylaşmayı seviyorum.

2 Yorumlar

  1. Gürkan Bey , uzun zamandır bakmamıştım sayfanıza eklemeler yapıp bu film önerileriniz benim için de şahane oldu bazılarını izlemiştim teşekkür ediyorum.

    • Teşekkür ederim. Son zamanlarda bloğuma pek yazamadım ama yazıların okunduğunu bilmek güzel. Umarım sizin zevkinize de uygun beğendiğiniz diziler olur içlerinde. İyi seyirler 🙂

Yorum Yaz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.