Dizi tavsiye etmeyeli, izlemeye ve izletmeye değer dizi bulmayalı çok zaman olmuştu. Bir süreden beridir herkesin efsane dediği mutlaka izle dediği dizilerden olan The Office’i izliyorum. Bu yazıyı yazdığım an itibariyle 8. sezonuna geldim ve resmen dizinin bağımlısı oldum. Keşke hiç bitmeseydi dediğim bir diziyi izliyorum. Hal böyle olunca bloğumda daha önce yaptığım gibi dizi tavsiyesinde bulunayım biraz da The Office güzellemesi yapayım istedim.

Öncelikle The Office’i izlememesi gereken ve kesinlikle beğenmeyecek kitlenin özellikleri şunlar:

  • Olaylara düz bakan ve her şeyde mantık arayan
  • Absürtlüğü. sevmeyen ciddiyet delisi
  • Kara mizahtan anlamayan
  • Sosyal mesaj ve göndermeleri anlamayıp bu ne abi

Diyecek olanlar sizi jet hızıyla bu yazının uzağına alalım çünkü The Office sizin için zaman kaybı biz diğerleri içinse zamanın akıp gittiği bir keyif deryası olacak. İlk olarak 2003 yılında Amerika’da NBC kanalında yayınlanmaya başlayan dizi aslında bugün hepimizin Netflix sayesinde yakından tandığı Rick Gervais’in yaratıcısı olduğu ve İngiltere versiyonunda rol aldığı bir uyarlama komedisi. Evet The Office aslında İngiliz yapımı bir komediyken Amerikalılar doğru cast ve doğru karakter yaratımı ile nasıl dizi çekilir dersini bir kez daha bizlere vermişler. Office aslında adı gibi bir ofis dizisi. Dizi genel itibariyle Dunder Mifflin isimli bir kağıt şirketinde çalışan patron, sekreter, çalışan ve müşterilerin sahte belgeselinin çekimi gibi bir şey. Dizinin çekimleri el kamerası tekniğiyle Mockumentary (sahte belgesel) şeklinde yapılıyor. İlk bir kaç bölüm bu teknik ve dizinin tarzına biraz alışmak ve şans vermek gerekiyor sonrasında zaten bağımlısı olacaksınız.

Dizinin baş starı Steve Carell’ın hayat verdiği Micheal Scott karakteri. Gerçekten hem karakter hem de oyunculuk tek kelimeyle muazzam. Bu karakteri bu adam dışında başka birinin bu kadar iyi oynayabileceğini sanmıyorum. Dünyanın en absürt, en sinir bozucu aynı zamanda en dost canlısı adamı ve aynı zamanda The Office çalışanlarının sevgili patronu Micheal Scott dışında dizide bu karakter niye var diyebileceğiniz kimse yok. Hepsi ayrı gırgır hepsi ayrı komedi. Dizi elbette Micheal Scott, Dwight Schrute, Jim ve Pam dörtlüsü etrafında ilerliyor fakat ofisteki diğer çalışanlar bu dört karakteri müthiş tamamlıyor. Dwight muhteşem bir insan söz etmeden geçemeyeceğim. Tam bir zırdeli ve insanı yarıyor. Pam ve Jim’in muhteşem aşkı elbette önemli fakat hiçbirisi bir Micheal ve Holly aşkı gibi olamaz benim gözümde.

Dizinin senaryo ekibinde yer alan Paul Lieberstein dizide Micheal’ın hayatta gerçekten tek sevmediği kişi olan Tobby karakterini de canlandırıyor adam kendi karakterini epey gömmüş ama o da eğlenceli bir yan karakter. Dizi 2003 den 2013 yılına dek NBC kanalında yayınlanıp bir fenomen haline gelmiş. Bugün bile halen en çok izlenen dizilerden birisi. Eğer gerçekten kaliteli mizah arıyor ve absürt seviyorsanız The Office’e mutlaka şans vermelisiniz. 5 Emmy ödülü de bulunan dizi son dönemde izlediğim ve ilerde mutlaka hatırlayacağım efsanelerim arasına aldığım muhteşem bir dizi. Özellikle hem duygusal hem itici kendi hayal dünyasında yaşayan Micheal Scott karakteri benim için etkileyici bir karakter. Aynı zamanda Jenna Fischer platonik aşkım. Diziyi izleyen ya da izleyecek olanlar veya bu tarz bir dizi önerisi olanlar yorumlarınızı bekliyorum. Bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle.

Yazar

Araştırıp incelemeyi, yeni şeyler öğrenmeyi ve bu öğrenme deneyimimi bloğumda okuyucularla paylaşmayı seviyorum.

Yorum Yaz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.