Herkese selamlar. Uzun zamandır bloğa yazmadığımı farkettim ve sırt çantamı düzenlerken bu çantadan ne kadar memnun olduğumu hatırlayıp bu yazıyı yazmaya karar verdim. Benim gibi pek çok kişi sırt çantası taşımayı ve çanta ile yolculuk etmeyi eminim çok seviyordur. Ben de sırt çantası ile yürüyüşlere çıkmayı iş amaçlı kısa yolculuklarda sırt çantası taşımayı çok seviyorum. Okulda, parkta vs her yerde çantam benimle beraber. Yaklaşık 3-4 senedir kullandığım Thule marke bir sırt çantam var. Kendisinden inanılmaz memnunum.  Muhtemelen şu ana içinizden hepimizin çantası var ve bir yerlere bu çantalarla gidiyoruz diyorsunuz. Ben de bu yolculuklar sırasında bana fayda sağlayan ve çantamda sıklıkla taşıdığım araç gereçleri sizinle paylaşmaya karar verdim. Belki işinize yarayan ilginizi çeken ekipmanlar olur içerisinde. Öncelikle çantamın marka ve modelinden söz ederek başlamak istiyorum.  Ben Hhule Enroute 14l modelini kullanıyorum. 14 litrelik ne çok küçük ne de büyük olan tam benim istediğim ölçülerden bir sırt çantası. 3 sene kadar önce bu çantayı Macbook Air satın aldığım için tercih etmiştim ve o günden bugüne benim için Thule sırt çantasında bir numaraya yerleşti. 3 yıldan fazladır kullanıyorum en ufak bir deformasyon yok çantada. İnanılmaz rahat ve kaliteli bir çanta. Fiyatı elbette biraz pahalı ama almışken ömürlük çanta alayım diyorsanız Thule kesinlikle tercih edilmesi gereken bir marka diye düşünüyorum. Pek çok farklı modeli ve rengi var. Size uygun olanları değerlendirebilirsiniz. Çantamın içinde sıklıkla taşıdığım ekipmanlar ise genelde şu görseldekiler oluyor.

Özellikle kısa süreli seyahatlerde ve iş amaçlı dışarı çıktığım zamanlarda sırt çantamın demirbaşları yukarıdaki görselde gördüğünüz araçlar oluyor. Tabi bir de oldukça sevdiğim termosum. Bu araç ve gereçleri yanımda taşıyor olmam işlerimi oldukça kolaylaştırıyor. Görseldeki eşyalardan kısaca söz etmek için hepsini numaralandırdım.

  1. Powerbank: Günümüzde herkesin sırt çantasında olmazsa olmazlar arasında yer alan ekipmanların başında geliyor. Ben Anker’in 10.000 Mah olan modelini kullanıyorum. Oldukça küçük ve ergonomik olmasının yanında hızlı şarj desteği de var. Üründen epey memnunum. iphone’u 3 kere şarj edebiliyor. Onun yanında gördüğünüz çoklu uçlara sahip kablo ise Baseus marka ve type-C, lightning ve micro usb uçlar içeriyor. İhtiyaca göre o uçları kullanabiliyorum.
  2. Xbox kontrolcüsü: Evde konsoldan oyun oynuyorum. Seyahat amaçlı şehir dışına çıktığımda kontrolcüyü mutlaka yanıma alıyorum. Bu şekilde Macbook üzerinden Geforce Now ile oyun oynayabiliyorum. Yıllardır kullandığım ve sevdiğim bir kontrolcü.
  3. Defter: Sıradan siyah kapaklı bir defter. Her ne kadar ipad ve Apple Pencil ikilisini daha çok kullansam da klasik bir kağıt kaleme mutlaka ihtiyaç duyduğum anlar oluyor.
  4. Kalem: Yıllar önce ev arkadaşım Aliexpress’ten almıştı bu uçlu kalemi ama inanılmaz kaliteli ve sağlam bir kalem çıktı. O gün bu gündür sınavlara vs benle gidiyor bu kalem. Markasını bilmiyorum.
  5. Anahtarlık: Yakın dönemde aldığım ve acayip sevdiğim ürünlerden biri de bu Spigen’in anahtarlığı oldu. Aslında AirTag kullanıcıları için üretilmiş bir anahtarlıktı ama ben acayip düz anahtarlık olarak kullanmak için aldım. Karabina kısmıyla soda, bira filan da açabiliyorsunuz dışarda iyi oluyor. Favorilerimden.
  6. Sunum kumandası: Bu da eski ev arkadaşımdan satın aldığım Logitech sunum kumandasının muadili bir kumanda. Sunumlarda, derslerde vs. iş görüyor.
  7.  Cüzdan: Mekanizmalı sevdiğim cüzdanım. Önceki mekanizmalı cüzdanı bizim validen balkondan bana atacağım diye kırınca bunu almıştım Kemeraltı’nda cüzdan satan bir dükkandan. Deri ve güzel bir cüzdan. Tek eksisi biraz kalın ama iş görüyor.
  8. Airpods Pro: Olmazsa olmazım. Dışarı her çıktığımda toplu taşımada vs. mutlaka yanımda bulundurduğum kulaklığım. Özellikle dışarda ANC özelliğiyle hayat kurtarıyor. Uzun yolcuklarda müzik ve podcast dinlemek de güzel oluyor.
  9. Şarj aleti: iphone kullanıcılarının yanında taşımak zorunda olduğu zımbırtı. Çünkü şarjı bir günü anca çıkarıyor maalesef yoğun kullanımda. Hızlı şarj cihazı almadığım için pişman değilim çünkü ipad’in şarj aleti hızlı şarj ediyor.
  10. Macbook Air: Bugüne kadar yaptığım pek çok iş ve projede bana eşlik eden severek kullandığım bilgisayarım. Şu an yeni bir Macbook almak ekonomik açıdan büyük külfet olduğundan benim için daha değerli. İnce, hafif yapısı ve uzun süre giden şarjıyla çantanın olmazsa olmazlarından. Özellikle iş amaçlı gezilerden hep yanımda.
  11. ipad: ipad ve apple pencil ikilisi ayrıca sevdiğim ve yine iş-eğitim amaçlı dışarı çıkmalarımda yanımdan eksik etmediğim ekipmanlar. Özellikle yüz yüze eğitim verdiğim sıralarda ipad yanımdan hiç eksik olmuyor çünkü öğrenci gelişim dosyalarım vs. hepsi dijital ortamda uygulamalar üzerinden takip ediliyor.

Genel olarak çantamın içeriği bu şekilde. Burada gördükleriniz dışında Contigo marka bir termosum var. Okula ve çalışmak amaçlı dışarı çıktığımda termos kahveyle beraber bana eşlik ediyor. Güneş gözlüğüm ve numaralı gözlüğümü de çantama ekliyorum. Bazen harici klavye olarak Logitech K380 kullanmam gerekiyorsa onu da yanımda götürüyorum. Evrak ve büyük boyutlu dosya işlerim olduğu zaman harici diskimi de çantamdan eksik etmiyorum.  Sırt çantası benim hayatımı epey kolaylaştırıyor. Yazıyı yazarken ve detaylar verirken ne kadar işime yaradığını bir kere daha farkettim. Belki yıllar sonra dönüp bu yazıyı okur ve vay be o zaman çantamda bunlar varmış demek derim. Sizin de çantan da şu da olsun hayat kurtarıyor dediğiniz bir ürün olursa benimle paylaşabilirsiniz. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.

Yazar

Araştırıp incelemeyi, yeni şeyler öğrenmeyi ve bu öğrenme deneyimimi bloğumda okuyucularla paylaşmayı seviyorum.

Yorum Yaz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.