Xbox One S oyun konsolu özellikleri, Xbox One S ve Game Pass kullanıcı deneyimimi paylaşacağım yeni bir blog yazısından herkese selam. Bundan yaklaşık 5-6 ay kadar önce Windows maceramı noktalayıp bilgisayar tarafından macOS işletim sistemine geçiş yapmış ve bu süreçteki deneyimlerimi de bloğumda paylaşmıştım. Windows’u bırakıp Mac’e geçmek her açıdan pek çok fayda getirse de bazı olumsuz tarafları da yok değildi. Bunlardan en önemlisi şüphesiz bilgisayarda oyun oynama ayrıcalığıydı. Windows tarafında erişebildiğim bu ayrıcalığı Macbook Air’de bulamamıştım. 4-5 ay kadar oyunsuzluğa direndikten sonra gönlüm konsollara kaymaya başladı. Aslında niyetim Playstation almaktı fakat hem cihazın yüksek fiyatı hem de oyunların yüksek fiyatı insanı düşündürüyordu. Araştırma yaparken Xbox One S ve Game Pass olayına denk geldim ve mağazadaki bir Horizon 4 deneyimi sonrası cihazı almaya karar verdim. Xbox One S 1 TB All Digital modelini 1 aydır kullanıyorum ve deneyimlerimi de paylaşmak istedim. Öncelikle Xbox One S teknik özellikleri ile devam edelim:

  • Kapasite: 1 TB-2 TB
  • Ram: 8 GB
  • İşletim Sistemi: Xbox OS
  • İşlemci: AMD Jaguar
  • İşlemci Frekansı: 1.75 GHz
  • Çekirdek Sayısı: 8
  • Grafik İşlemcisi: AMD Radeon 1.40 TFLOPS
  • Grafik Frekansı: 914 MHz

Cihazın kayda değer teknik özellikleri bu şekilde. Xbox One S’i Playstation 4’ten üstün kılan özellik sadece yarı fiyatına satılıyor olması değil aynı zamanda 4K desteği sunuyor olması. Evet bildiğiniz gibi Playstation 4 4k desteği sunmuyor ve 4k için Playstation 4 Pro modelini satın almanız gerekiyor bu da epey bir fiyat artışı demek. Xbox One S beyaz ve çık tasarımı kaliteli ve ergonomik oyun kumandası ile beni mağaza deneyimimde tavlamıştı fakat cihazı bana asıl satın aldıran olay ise Game Pass ayrıcalığı oldu. Games Pass tıpkı Netflix mantığı ile çalışan ve arşivinde bulunan 100’den fazla oyunu size aylık abonelik karşılığında sunan müthiş bir hizmet. Normalde konsol oyunları kur farkı dolayısıyla ülkemizde bir hayli pahalı iken Game Pass ile aylık 30 TL karşılığında yüzlerce oyunu oynama şansınız var. Arşivdeki oyunlar öyle yabana atılır türden de değil. Gear War 5, GTA 5, Pes 2020, Witcher 3, Mortal Kombat X, Life is Strange 2 gibi pek çok kaliteli yapım kütüphanede yer alıyor.

Benim gibi ilk defa Xbox satın aldıysanız yapmanız gereken bazı ayarlar ve bilmeniz gereken detaylar var. Öncelikle Xbox hesabı oluşturmak için bir Microsoft mail hesabınız olmalı. Maili açıp Xbox’a kayıt olduktan sonra kart bilgilerinizi vs. girmeniz gerekiyor. Daha sonra sistem size Game Pass abonesi olup olmak istemediğini soruyor. Ben cihazı aldığım dönemde yeni yıl indirimleri olduğu için 3 aylık Game Pass üyeliğine 5 TL vermiştim. Normalde aylık üyelik 30 TL. Buraya kadar her şey çok güzeldi fakatttttt her güzel şeyin olduğu gibi Xbox’ın da bir kusuru var. Pek çok insana saçma geldiği gibi bana da oldukça saçma gelen bir durum olan online oyunları oynatmak içime ekstra ücret talebi. Evet Xbox satın aldıktan sonra eğer Fortnite yada Rocket League gibi online oyunları oynamak istiyorsanız Xbox Game Pass Ultimate abonesi olmanız gerekiyor. Bu saçmalığın hala neden bu şekilde devam ettiğini Xbox kullanıcıları halen anlamış değil. Game Pass Ultime aylık 45 TL. Yıllık üyelik de ise çok daha avantajlı oluyor. Bu konsolu alıyorsanız aylık 4 paket sigara parasını üyeliğe vermek zor olmasa gerek ki bu üyeliğin içine yüzlerce kaliteli oyunu ücretsiz oynamanız da dahil.

Xbox One S uygun fiyatı (All Digital versiyonu 1 TB, tek kol ve üç oyun hediyesiyle beraber 1400 TL), şık görünümü, ergonomik oyun kolu ve Game Pass ayrıcalığı ile tecrübe edilebilir bir deneyim. Tabi ki rakibi Sony Playstation kadar popüler Exclusive oyunlara sahip değil. Biz de isterdik Kratos ve oğluyla gezip tozmak ama Microsoft bu açığını Game Pass yatırımı ile kapatma telaşında. Ayrıca Xbox kolları AA pille çalıştığı için (bu kimilerine göre iyi kimilerine göre kötü) kaliteli ya da şarj edilebilir pillere yatırım yapmanız gerekiyor. Ben Game Pass ile pek çok oyun deneyimledim ve konsolda oyun oynamak pc den sonra inanılmaz rahat geldi. Tabi Fortnite gibi oyunlar için halen pc daha iyi bir tercih ama diğer oyunlarda konsol deneyimi çok rahatmış. Xbox’ın ayrıca bazı oyunlar için klavye, mouse desteği sunduğunu da belirteyim. Cihazdan şimdilik memnunum. Crossplay dediğimiz platformlararası oyun desteği içeren oyunların sayısı artarsa daha sosyal etkileşimli bir konsol dünyası olacaktır diye düşünüyorum. Xbox One S hakkında merak ettiğiniz sorular olursa yorum formu aracılığıyla sorabilirsiniz. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere hoşçakalın.

 

 

Yazar

Araştırıp incelemeyi, yeni şeyler öğrenmeyi ve bu öğrenme deneyimimi bloğumda okuyucularla paylaşmayı seviyorum.

Yorum Yaz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.