Xiaomi Mi Band 2 inceleme, kullanıcı deneyimi ve kullanıcı yorumları. Xiaomi Mi Band 2 akıllı bileklik satın almak isteyenler için fiyat/performans odaklı oldukça güzel ve başarılı bir ürün. Xiaomi tarafından üretilen Mi Band 2 uygun fiyata kaliteli ve şık bir akıllı bileklik satın almayı düşünenlere tavsiye edebileceğim bir ürün. Yaklaşık 10 günlük bir deneyim sonrası artıları ve eksileri ile Mi Band II hakkında fikirlerimi bu yazıda sizlere aktaracağım. Xiaomi Mi Band 2 teknik özellikleri ve ürünün genel olarak ne işe yaradığı hakkında bir yazı ile başlayalım:

Mi Band 2 Özellikleri:

  • Adım Sayar: Xiaomi Mi Band 2 sayesinde günlük kaç adım attığınızı ve kaç km yol yaptığınızı anlık olarak hem bileğinizde hem telefonunuzda yer alan uygulamalar ile görüp ölçebilirsiniz. Kendinize günlük yürüme hedefleri koyabilirsiniz. Bileklik hedefinize ulaştığınızda sizi titreşim ile tebrik ediyor 🙂
  • Nabız Ölçer: Yine Mi Band 2’nin güzel özelliklerinden birisi cihazın kalp ritminizi ölçme özelliğinin olması. Cihazı bileğinize taktığınızda üzerinde yer alan oled ekrandan kalp ritmi ölçme kısmına gelip kalp ritminizi ölçebilir ek olarak koşu v.s etkinlikleriniz esnasında üçüncü parti uygulamalar aracılığıyla anlık kalp ritminizi ölçümleyebilirsiniz. Cihazdaki önemli eksikliklerden birisi bileğiniz terlediğinde kalp ritminizi düzgün ölçümleyememesi.
  • Alarm Özelliği: Cihazın güzel özelliklerinden birisi de alarm özelliği. App Store ve Google Play üzerinde yer alan Mi Fit uygulamasını akıllı telefonlarınıza kurarak cihazın sizi istediğiniz saatte uyandırmasını sağlayabilirsiniz. Benim gibi alarm sesinden nefret ediyor ve sinirli uyanıyorsanız kolunuzda titreyerek sizi uyandıran bir akıllı bilekliğe sahip olmak güzel bir his.
  • Saat: Cihazın üzerinde yer alan oled ekran aracılığı ile ister üzerinde yer alan düğmeye dokunarak saati öğrenebilirsiniz. İsterseniz yine Mi Fit uygulamasında yer alan seçenek ile kolunuzu kaldırdığınızda saatin gösterilmesini sağlayabilir ve anlık saatin kaç olduğunu öğrenebilirsiniz. Uygulama aracılığı ile ekrana saat fonksiyonu dışında tarih de ekleyebiliyorsunuz.
  • Uygulama Bildirimleri: Akıllı telefonlarınıza çeşitli uygulamalardan gelen (Whatsapp, Facebook Messenger, Facebook, Instagram, Twitter, Youtube, Takvim) bildirimleri size anlık olarak iletiyor. Burada kötü olan şey ise sadece ilgili bildirimin geldiği uygulamanın logosunu görüyorsunuz. Oled ekranında herhangi bir yazı vs gözükmüyor.
  • Oturma Uyarısı: Mi Fit üzerinden aktif edebileceğiniz bir diğer güzel özellik. Bir saat boyunca hareket etmeden yerinizde oturursanız cihaz kalkıp hareket etmeniz için bileğinizde titreyerek sizi uyarıyor. Fazla hareketsiz kalmanın beden için zararlı olduğunu düşünürsek bence güzel bir özellik.
  • Arama ve Sms Bildirimleri: Benim gibi sık sık gelen aramaları kaçıran ve telefonunu duymayan biriyseniz Mi Band’ın güzel özelliklerinden birisi telefonunuz çalmaya başladığı andan itibaren bileğinizde titreyerek size gelen aramayı bildirmesi. Gelen aramalarda isim gösterme özelliğini aktifleştirmek için telefon dilini önce İngilizce yapın ardından tekrar Türkçe yaparak kullanın. Sms bildirimlerini de aktif ettiğinizde sorunsuz biçimde çalışıyor.
  • Nabız Uyku Yardımcısı: Cihazın sevdiğim özelliklerinden birisi de nabız uyku yardımcısı. Geceleri kaç saat uyuduğunuzu nabzınız ve uyku esnasındaki hareketleriniz sayesinde ortaya çıkarak bu özellik de sorunsuz ve doğru biçimde çalışıyor. Toplam kaç saat uyuduğunuzu, kaç saat derin, kaç saat hafif uykuda olduğunuzu ortaya koyan bileklik aynı zamanda uyanık geçirdiğiniz süreyi de size söylüyor. Düzenli bir uyku sürmek isteyenler için faydalı olacaktır.

mi-band2-kullanici-deneyimi

Cihazın genel olarak özellikleri bunlar. Bluetooth üzerinden akıllı telefonlarınızla eşleşebilen Mi Band 2 Android 4.3 ve iOS 7.1 üzeri tüm cihazlarla sorunsuz olarak eşleşebiliyor. Aynı zamanda üçüncü parti uygulamalara sağlık verilerinizi sorunsuz biçimde aktarabiliyor. (Apple Sağlık uygulamasından sorunsuz olarak çalışıyor) Ben özellikle adım sayar, alarm ve bildirim fonksiyonlarını kullanışlı buluyor ve günlük hayatta çok işe yaradığını düşünüyorum. Adım sayar %25 fazla sayıyor bunu belirtmeden geçmeyelim. Hesaplarken bunu gözardı etmeyin. Cihazın güzel özelliklerinden birisi su ve toz geçirmemesi. Mi Band 2 IP67 sertifikasına sahip.  Cihazın en güzel yanı ise inanılmaz bir pil ömrüne sahip olması. Cihaz tek dolumda 20 günü rahatlıkla görüyor. F/p ürünü bir akıllı bilekliğe sahip olmak isterseniz Xiaomi Mi Band 2 Türkiye’de garantili olarak 100 lira’ya satılıyor. Yine daha uygun fiyatlara satın almak isteyenler için (bu aralar kur farkından dolayı pek bir esprisi kalmasa da) Aliexpress ve Gearbest gibi siteler üzerinden cihazı garantisiz olarak satın almanız da mümkün. Ürünle ilgili merak ettiğiniz şeyler olursa yorum formu aracılığı ile sorabilirsiniz. Bir sonraki yazıda görüşene dek hoşçakalın.

Yazar

Araştırıp incelemeyi, yeni şeyler öğrenmeyi ve bu öğrenme deneyimimi bloğumda okuyucularla paylaşmayı seviyorum.

Yorum Yaz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.