Logitech k380 bluetooth kablosuz klavye nasıl ? Kullanıcı yorumları ve deneyimlerimi anlatacağım yeni bir ürün inceleme yazısından merhaba Android tablet ve dizüstü bilgisayarımda kullanmak üzere bluetooth klavye arayışlarına başladığımda karşıma bir çok seçenek çıkmasına rağmen daha önce mouse satın aldığım ve çok memnun kalıp kalitesini bildiğim Logitech firmasının herhangi bir ürününü tercih etmeye karar vermiştim. Bu doğrultuda fiyat/performans odaklı olmasa da kaliteli ve yazma hissiyatı ve zevki verebilecek bir klavye modeli üzerinde yaptığım araştırmalar sonucunda taşınabilir ve kaliteli, ergonomik ve taşınabilir bir klavye olan Logitech K380  modelinde karar kıldım. Bu yazıyı da sizlere bu klavyeyi kullanarak yazmaktayım 🙂

logitech-k380-klavye-incelemeLogitech K380 bluetooth klavye tablet, telefon ve bilgisayarınız hatta akıllı televizyonlarınızı yönetirken bile kullanabileceğiniz kaliteli ve başarılı bir klavye olmuş. Yan tarafta gördüğünüz video tarafımca çekilip tablet ile klavyenin testi yapılmıştır. Yazı yazarken amacım klavyeyi objektif bir biçimde artıları ve eksileri ile inceleyip alacak olanlara tavsiyelerde bulunmak olacak. Tableti Teknosa’dan satın aldım. Normalde internet üzerinden fiyat olarak 10-15 lira daha uyguna bulabilirsiniz benim katılmam gereken bir çalıştay olduğundan acele etmek durumunda kaldım ve cihazı mağazadan satın almayı tercih ettim. Klavye ile ilgili olumlu ve olumsuz değerlendirmelerimi yapmadan önce bu klavyenin hangi amaca hizmet ettiğini ve kimler için yararlı olacağını iyice anlamanız açısından baştan söylemek isterim ki “Oyun oynayacak olanlar ve bu yüzden klavye arayanlar” yazıyı burada okumayı sonlandırıp kendilerine yeni bir inceleme yazısı bakabilirler. Biz geride kalanlar ile kahvemizi yudumlayıp artıları ve eksileri ile Logitech K380’i değerlendirmeye devam edebiliriz. Dilerseniz başlayalım:

Logitech K380 Olumlu Özellikleri

  • Tuş dizilimi ve ergonomisinin iyi olması (bu kısım bana göre)
  • Bluetooth desteği ile aynı anda 3 cihaza birden bağlanabilme ve cihazlar arasında tek tuşla geçiş yapabilme özelliği
  • Android kullanıcıları için tablet kullanımını bir hayli kolaylaştıran kısa yollara sahip olması. (Ekran görüntüsü alma, sekmeler arası geçiş, ana menüye dönme, ses açma, kapama, kısa, arttırma, videoyu ileri-geri sarma, durdurma v.b)
  • Windows, Mac, Ios ve Android desteği sunması.
  • Taşınabilir volması. İnanılmaz hafif bir klavye olduğunu söyleyemem daha ince ve hafif klavyelerde mevcut fakat Logitech K 380 taşınabilir ve ideal diyebileceğiniz seviyenin bir tık üzerinde bir ağırlığa sahip. Sırt çantanızda taşıyabileceğiniz boyutlarda
  • Windows için Logitech’in hazırladığı “Options” yazılımı aracılığı ile tuşlara pek çok fonksiyon atamanız mümkün. Ayrıca bu yazılım Caps-Lock tuşunun açık ya da kapalı olup olmadığını ekranda gösteren bir özelliğe de sahip.
  • Logitech garantisi ve 2 yıllık pil ömrü vaadi.
  • Yazı yazmayı bir zevk haline getiren tuş hissiyatı.
Logitech K380 Olumsuz Özellikleri

  • Klavyenin en olumsuz özelliklerinden birisi görece ağır olması. Klavye yaklaşık 420 gramlık bir ağırlığa sahip. Benim kullandığım Samsung Galaxy Tab A6 marka/model tabletin 525 gram ağırlığa sahip olduğunu söylersem ne demek istediğim daha iyi anlaşılacaktır.
  • Bir eleştiri olarak bu tarz bir klavyenin ışıklı olması gerekirdi diye düşünüyorum.
  • Klavyede stand desteğinin olmaması. Microsoft benzer bir ürününde pil bölmesini aynı zamanda stant şeklinde tasarlayarak ergonomiyi arttırmış Logitech burada en azından kullanıcılara seçenek sunup “Bak bunda stant olma özelliği de var istersen kullanabilirsin” diyebilirdi.

logitech-k380-bluetooth-klavye

Logitech K380 Kullanıcı Yorumum

Yazının başında da ifade ettiğim gibi küçük, kompakt ve taşınabilir bir bluetooth klavye arayışınız varsa ve tuşların verdiği geri-bildirim hissini seviyorsanız Logitech K380 sizin için iyi bir seçenek olabilecek bir ürün. Aynı anda 3 farklı cihaza bağlanabilme ve cihazlar arası kullanım için geçiş özelliğine sahip olan bu klavye günlük işlerinizde size yardımcı olacaktır. Özellikle içerik üreten makale, yazı, hikâye vb. şeyleri her an her yerde yazmayı sevenlerin yanlarından ayırmayacağı bir ürün tasarlamış Logitech mühendisleri. Biraz ağır olması ve ışıklandırma özelliğinin olmaması klavyenin bana göre en büyük eksileri arasında yer alıyor. Klavye hemen tüm teknoloji mağazaları ve internet sitelerinde satışa sunulmuş durumda. Ben Teknosa’da sadece mavi rengini bulabildim, başka mağazalarda ya da internette farklı rekleri de satışta olabilir. Umarım faydalı bir yazı olmuştur. Bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle.

 

Yazar

Araştırıp incelemeyi, yeni şeyler öğrenmeyi ve bu öğrenme deneyimimi bloğumda okuyucularla paylaşmayı seviyorum.

Yorum Yaz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.