Android Tv box uygulamaları, Android tv için uygulama tavsiyeleri sunacağım bir yazıdan daha merhaba. IP Tv  gün geçtikçe gelişen ve televizyon dünyasını ilerleyen yıllarda bitirecek olan bir teknoloji. Bu teknoloji için cihazlar üretilmeye ve yazılım geliştiriciler uygulamalar yapmaya devam ediyor. Android Tv’ler gün geçtikçe yaygınlaşıyor ve farklı işler için farklı uygulamalar yayınlanıyor. Ben de daha evvel bloğumda da incelediğim bir Android tv box cihazı olan Mi Tv Box  ile bu teknolojiden faydalanıyorum. Benim gibi android tv kullanan ve yeni uygulamalar arayanlar için bir liste oluşturmaya ve kendi kullandığım uygulamaları paylaşmaya karar verdim. Umarım faydalı olur. Dilerseniz uygulama listemizi oluşturmaya başlayalım:

NETFLİX

Hemen her Android Tv Box’ta olması ve kullanmanızı tavsiye ettiğim uygulamaların başında geliyor Netflix. Ülkemizde faaliyet göstermesi, geniş içeriği ve Türkçe altyazı desteği ile son derece başarılı. Netflix aynı zamanda Android tv boxlar için özel yazılım üretiyor ve hemen her cihazda sorunsuz ve akıcı bir kullanıcı deneyimini sizlere yaşatıyor. Netflix nedir ve nasıl kullanılır başlıklı yazımı şuradan ayrıca inceleyebilir ve uygulama hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. İçeriğindeki diziler ile kahvaltılarınız ve akşamlarınız şenlenecek emin olun.

BLU TV

Netflix’in yükselişi sonrası Türkiye pazarında yerli aktör olarak rol alan Blutv yine kullanmanızı tavsiye ettiğim uygulamalardan birisi. Android Tv dünyası için yazılım konusunda daha epey ekmek yemesi gerekiyor fakat içerik bakımından fena değiller. Tıpkı Netflix gibi orijinal içerik üretmeleri ve internet dizileri yayınlamaları, kaliteli filmleri platforma eklemeleri ve 140 Journos gibi kaliteli ekiplerle içerik üretmeleri takdire şayan.

PUHU TV

Doğuş Medya’nın sektördeki yerli girişimlerinden birisi olan Puhu Tv her ne kadar rakiplerine oranlar geride kalsa bile televizyonunuzda olmaması için bir neden yok. Çünkü platform bu yazının yazıldığı tarih itibariyle ücretsiz olarak hizmet veriyor. Netflix ve Blu Tv’nin ücretli olduğunu düşünecek olursak Puhu Tv bu alanda rakipsiz fakat içerikler diğerlerine göre zayıf haliyle. Android Tv uygulaması pek çok eksik içeriyor fakat şu haliyle stabil çalışması güzel. Eksikler giderilir ve içerikler artarsa Puhu gelişim gösterebilecek bir girişim olabilir.

KODİ

Android Tv uygulamaları içerisinde sanırım epey övülmesi gereken ve sektörün öncüsü uygulama Kodi’dir. Bir nevi mutfak robotu gören Kodi ile hemen her işi yapabilmeniz mümkün. IP tv izleyebilir, harici disklerden multimedya oynatımı yapabilir, repolar yükleyerek malum içerikleri ücretsiz izleyebilirsiniz. Kodi çok geniş ve oldukça iyi tasarlanmış bir Android tv uygulaması. Bu yüzden mutlaka cihazınızda bulundurun ve her yönünü keşfetmeye bakın derim. Merak edenler için Kodi ile beraber kullandığım repolar: “Türkvod, NeptunRising, Exodus, Uk Türk”

Android TV BOX Uygulamaları Toplu İndirme Linki

https://turb.cc/i68c8wvkpc1e.html

SPOTİFY

Android Tv dünyasında tüm platformlarda olduğu gibi yerini alan online müzik dinleme platformu Spotify son derece başarılı bir biçimde çalışıyor. Platformlar arası kontrol seçeneği ile Tv’de çalan müziği cep telefonunuzdan kontrol edebilmeniz gibi güzel özellikleri de bünyesinde barındıran uygulama evde müzik dinlemek isteyenler için tv boxlarda olması gereken yazılımlardan.

CETUSPLAY

Yakın zamanda keşfettiğim güzel uygulamalardan birisi de CetusPlay. Xiaomi Tvbox için cihazı telefon ya da tabletten kumadan edebilmek için kurduğum uygulamanın bir diğer güzel özelliği ise dahili uygulama mağazası sayesinde Google Play üzerinde yer almayan üçüncü parti uygulamaları cihazınıza telefon ya da tablet üzerinden yüklemenize olanak sağlıyor olması. (Şair burada üçüncü parti uygulamalar ile malum uygulamaları kastediyor) Aynı zamanda mouse ve gamepad olabilme özelliği de taşıyan uygulama epey kullanışlı hem ios hem de android üzerinden uygulamaya erişmek mümkün. Bence her cihazda olmalı tavsiye ediyorum.

POPCORN TİME

Android Tv boxlar için en güzel uygulamalardan birisi Popcorn. Netflix, BluTv ve Puhu’da aradığınız filmi bulamadığınız zaman başvurmanız gereken temel uygulama. Uygulama seed&leech mantığı ile çalışıyor ve torrent üzerinden aradığınız filmlere ulaşarak size filmleri izleme olanağı sunuyor. Türkçe altyazı desteği olması da cabası.

TERRARİUM TV

Benim favori uygulamalarımdan birisi. Dahili altyazı bulma fonksiyonu son derece kullanışlı olan Terrarium “Opensubtitles” üzerinden Türkçe altyazıları buluyor ve filmleri zahmetsizce izlemenize olanak sağlıyor. Hemen hemen her filmi, diziyi ve şovu bulabileceğiniz bu ve benzeri yazılımları illegal olduğunu belirteyim. Netflix, Spotify gibi platformlara aylık ücret ödeyen birisi olarak o platformlarda bulamadığım filmleri mecburen buradan izliyorum bazen. (Siz yine de legal şeylerden yana olun)

TURKCELL TV PLUS

Android Tv için yakın zamanda yayınlanan uygulaması ile Tv Plus bu alana katılan yerli girişimlerden birisi. Ülkemizde yayın yapan pek çok kanalı online olarak izlemenize olanak tanıyan platform aynı zamanda pek çok filmi de sizlere ücretsiz sunuyor. (Turkcell abonesi iseniz) Uygulaması henüz beta sürüm gibi ve son derece yavaş çalışıyor bu durum sinir bozucu olsa da zamanda geliştirileceğini düşünüyorum. Alternatif bir uygulama olarak tv boxta bulunmalı.

TED

Technology, Entertainment, Design açılımı ile yola çıkan TED binlerce konuda uzman konuşmacıyı konuk olarak alan son derece başarılı ve eğitici bir girişim. Hem sizde farkındalık yaratıyor hem de farklı bakış açıları geliştirmenize olanak sağlıyor. Bazı videolarda Türkçe altyazı desteği olmasa bile genel olarak tüm içeriklerde altyazıya erişebiliyorsunuz. Tavsiye ederim.

PUFFİN BROWSER

Tv boxların çoğunda dahili web tarayıcısı gelmiyor gelse bile flash desteklemediği için film, dizi izleme sitelerine giriş yapamıyorsunuz. Puffin Browser bu konuda gerçekten çok başarılı. Google Play üzerinden erişebileceğiniz tarayıcı Tv box üzerinden internet aramaları, videolar, haber siteleri gibi pek çok platforma sorunsuz bir biçimde erişmenize olanak sağlıyor ve kullanıcı dostu bir arayüze sahip.

ES FİLE MANAGER

Android Tv Boxlarda dosyalara derli toplu biçimde erişim için olmazsa olmaz uygulama Es dosya yöneticisi. Hem dahili hafıza, hem harici hafıza hem de sistem dosyalarına erişmenize olanak sağlayan uygulama ile her şey elinizin altında derli toplu biçimde duruyor. Flash bellek yardımıyla .apk uzantılı dosyaları da sorunsuz bir biçimde cihazlarınıza yüklemenize olanak tanıması ayrı bir güzellik.

WINDSCRIBE

Android Tv box bile kullansanız erişime engelli sitelere ulaşmak için ücretsiz Vpn’e ihtiyacınız olacak. Bu noktada akıllı tvlerde en iyi çalışan ve ücretsiz vpn programı bence Windscribe. Bu uygulamayı kullanarak o an erişemediğiniz ve ihtiyacınız olan web sitelerine ve uygulamalara kolaylıkla erişebilirsiniz.

Genel itibariyle kendi deneyimlediğim ve başarılı bulduğum uygulamalardan bunlar. Listeye ilerleyen zamanlarda yeni uygulamalar keşfettikçe eklemeler yapabilirim. Android tv boxlar için sizin de kullandığınız ve tavsiye ettiğiniz uygulamalar varsa yorum formu aracılığıyla benimle ve okurlarla paylaşırsanız bizler de faydalanabiliriz. Umarım uygulamalar işinize yarar, bir sonraki yazıda görüşmek üzere.

Yazar

Araştırıp incelemeyi, yeni şeyler öğrenmeyi ve bu öğrenme deneyimimi bloğumda okuyucularla paylaşmayı seviyorum.

55 Yorumlar

  1. “Türkvod, NeptunRising, Exodus, Uk Türk” bu repolar nerede buluruz hocam birde nasıl ekleyeceğiz mail attım size

  2. Mailinize yanıt verdim. Mi Box gibi Android Tv Box cihazlar için pek çok repo mevcut fakat repo adresleri sürekli değişiyor. İnternetten güncel adreslere erişebilirsiniz.

    • Merhaba bende xiaomi tv box almayı düşünüyorum.Ancak 2018 modeli olan xiaomi mi box s isimli cihazla arasında donanım farkı yok sadece android 8.1 ve yerleşik comecast ile geliyor.sizce mi box 3 yani sizin kullandığınız model ileriye dönük performas düşüklüğü yaşatırmı ne yapmalıyım ?

      • Xiaomi Tv Box’ın başarısı sonrası ısıtılıp yeniden piyasaya sürülmüş modeli gibi geliyor bana o model. Arada büyük farklar yok. Bu cihazla en az 3-4 yıl Android TV deneyimini sorunsuz yaşayabilirsiniz.

  3. Kodi için şuan turkvod eklentisinin güncelini bir türlü bulamadım güncel eklentiyi eklemeniz mümkünmü

  4. Merhaba! Günaydın cetusplay mi tv box kurdum telefonum iphone fakat görüyor ama çalışmıyor bir yerde hata yapıyorum sanırım bi fikriniz varmı .?

  5. Gürkan bey merhaba,
    Xiaomi tv box kullanıyoruz.
    Chrome da yada dolphin web bowser da bir sayfa açmak istediğimizde istenmeyen cinsel içerikli sayfalar açılıyor.Ailece çocuklarla bir şeyler seyretmek isterken bu sıkıntılarla karşılaşıyoruz.Ne önerirsiniz.?
    Teşekkür ederiz.

  6. Merhaba bende de xiaomi var ancak bilgisayardan ücretsiz izlediğim filmleri buradan izleyemiyorum ücretsiz nasıl izleyebilirim youtube da parça parça var filmler

    • Merhaba,

      Bunun için Android TV Box uygulaması olan Stremio ya da Kodi kurulumu yapıp kullanabilirsiniz. Ayrıca Puffin Browser ile online film izleme sitelerinden film izlemeniz mümkün.

      • ÜMİT GÜRBAK Yanıtla

        Selam WEB VİDEO CASTER uygulamasını telefonunuza indirin.Uygulama içinden arama motoru kullanarak,internette filmi arayın,bulun.Bulduktan sonra,filmin linkleri açılacak,herhangi birine tıklayın.Cihaza bağlan diyecek,Mi Box cihazınızı seçin ve bağlanın.İstediğiniz filmi izleyin…

      • Merhabalar ben Emre Koçmar mi s tv box kullanıyorum telefonumda olan bütün uygulamaları apk yükledim sadece Anadolu uygulaması var Anadolu Üniversitesi Açıköğretim ders çalışma uygulaması bu uygulamayı yukleyemiyorum yardımcı olabilir misiniz uygulama yüklenmedi hatası alıyorum

  7. Arkadaşım cep te çalışan uygulama TV box ta neden çalışmıyor? İkisi de android değil mi.

    • Arkadaşım !

      İşletim sistemi android olsa bile Android TV ve Android Mobile kendi içinde farklı dinamikleri olan sistemler. Yazılımlar geliştirilirken geliştirici o yazılımı mobile göre kodladıysa siz mobil uyumlu olarak kullanabilirsiniz. Bu yüzden Google Play mobil üzerinde yer alan pek çok app Google Play Android TV mağazasında yer almıyor.

      • Ne biçim üslüp bu, hayret ediyorum gerçekten. Ne emeğe saygı var, ne emek verene!

        • Normalde silip cevap vermiyorum bu tarz yorumlara fakat bazen bam teline basıyorlar insanın. Herkese yardımcı olmaya çalışıyorum ama arada böyle durumlarda yaşanabiliyor.

  8. Yeni üye oldum. Yaşım 60 üzerinde. H96 mini TV BOX kullanıyorum. Bu güne kadar sorun yaşamıyorsum. Ancak 1 aydır KODI ye y Turkvod vb kanaları yükleyeöiyorum. Aynı sorunu Laptopta da yaşıyorum. Bir sorunum daha var. Laptopta Bluestcks üzerinden THGSSIPTV izliyorum sorunsuz kanallarıda günlük güncelliyorum. Bu programı TV box yüklemek istedim yükleyemedim. Laptopdaki BlueStacks ı USB ile TV Box yüklemek istedim yükleyemedim. Aydınlatırsanız memnun olurum

  9. merhaba gürkan bey
    xiomi mi box kutumda m3u-ıptv vs izlemek için önerebileceğiniz program var mıdır. nasıl olacak…

  10. Iyıgecelerxiaomi box da gse ıp tv yukledım uyelık bılgılerıde ekledım fakat uygulamada soyle bır sayfa geldı ve onuyarıdqn sonrakı adıma gecemedım ne kumandadan ne de mouse ıle uyarı suydu : ebeyn denetimlerini ayarlamak/ kaldirmak icin uzun tiklama
    Dedigim gibi burdan sonrasina gecemedigim icin uggulamayi da calistirip yayinlarimi izleyemiyorum.yardimci olursaniz sevinirim.

  11. merhabalar Gürkan bey. cihazı yeni alldım en son çıkan.. PUHU TV yükledim. filmleri açarken ses var ama görüntü yok. sıkıntı ne olabilir acaba. bir de “es file menager” programı nasıl yükleyebiliriz.. yardımcı olursanız sevinirim..teşekkürler

    • Merhaba,

      Ses problemi Puhu Tv uygulaması ile alakalı bir sorun olabilir bilemiyorum. Es dos yöneticisi Google Play üzerinde var olmazsa Aptoide uygulaması yahut internet üzerinden .apk dosyası olarak indirip yüklemeniz mümkün.

  12. merhaba Gürkan Bey, Tv-box bakıyorum. MI box’ta gözleminiz nedir şu ana kadar? Ayrıca Netflix lisansı verdiği için fazla model şansımız yok gibi. donma, takılma sorunları var mıdır? Teşekkürler.

    • Merhaba,

      Cihazı uzun süredir kullanıyorum ve inanılmaz memnunum. Aldığım en iyi teknolojik aletlerden birisi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Lisanslı olduğu için tüm uygulamalar sorunsuz ve akıcı bir biçimde çalışıyor ve Xiaomi Android güncellemelerini de cihaza sunuyor. Dandik ne olduğu belli olmayan tv boxlara ucuz diye hiç yönelmeyin derim. Mibox, Amazon Fire TV Stick ya da Apple TV alın alacaksanız.

  13. Merhaba gürkan bey xiaomi android box aldım yeni puffin i yükledim ama kumandayla klavye çıkmıyor emanet kablosuz mause aldım tıklayınca klavye açılıyor öyle kullanabiliniyor kablosuz mause mu almam lazım başka çözümü varmı

  14. Hayati Öztürk Yanıtla

    Önerileriniz ve bilgi paylaşımlarınız için çok teşekkürler. Ürünleri fazla tanıma fırsatım olmadığından rastgele kullanıma Yeni başlayan birisi olarak Mx9 Pro 4K ultra HD diye marka bir cihaz aldım. Cihaz hakkında yorum ve önerilerinizi mail üzerinden paylaşırsanız çok memnun olurum.
    Teşekkürler

    • Merhaba,

      Cihazı ilk defa duyuyorum ama bana soranlara her zaman lisanslı bir tv box almalarını öneriyorum. Nedenine gelecek olursak en basitinden Netflix lisanslı olmayan tv boxlarda maksimum 720p çözünürlük sunuyor. Oysa Mibox, Firestick, Apple TV, Nvidia Shield gibi lisanslı ürünlerde 4K çözünürlükte Netflix izlemeniz mümkün.

  15. Merhaba çok faydalı bilgiler paylaştığın için teşekkürler… şöyle bir sorum olucak ;
    Ben ıptv extreme pro uygulamasını 4 tl karşılığında almak istedim ama kredi kartı ve banka kartı bilgilerini kayıt etmem gerekiyor sanırım hata verdi
    Ben bu kart bilgilerimi nasıl kayıt edip ücretli uygulamaları indirebilirim ..

    • Merhaba,
      Google Play hesabınızdan kart bilgilerinizi girip satın alma yapmanız gerekiyor. Kart bilgileriniz hatalı yahut limitiniz yetersizse satın alma yapamazsınız.

  16. Gürkan Bey merhabalar,

    Öncelikle mi box ile ilgili faydalı bilgiler ve emeğiniz için çok teşekkürler. Mi box almamda çok etkisi olduğunu söyleyebilirim. Ben cihaza bein connect yüklemek istiyorum ancak maalesef store da yok bulduğum apk lar la ilgilide cihaz uyumsuz mesajı aldım. Aslında digiturk kullanıyorum kendi üyeliğimi tv box a tanımlama niyetindeydim ama olmadı. İnternet de bein connect in android tv lere yüklenmesini engellediğini okudum. Bu konuda bir bilginiz var mı? bunun çözümü mümkün mü?
    Saygılarımla,

    • Merhaba,
      Ben Connect ve Bein Grup bünyesindeki diğer uygulamalar maalesef hem Android Tv hem de Apple TV için kısıtlanmış durumda. Bu bir şirket politikası. Şirket cihaz ve üyelik satmak ve sunucu masrafından kaçınmak adına böyle saçma ve çağ dışı bir yöntemi tercih ediyor. Bu konuda yapabileceğimi bir şey yok maalesef. Sorunun kaynağı Bein çözümü de yine onlar.

  17. Beytullah Aydın Yanıtla

    iyi günler bende mibox aldım 6 ay oldu iyi stabil çalışan cihaz tüm uygulamarı çalıştırmıyor yani uygulamayı yüklüyorum ama kısayol olarak ekrana gelmiyor onu nasıl getirebiliriz mesela google chrome anca ayarlar – uygulamalar – bu ekran da yada dosyalarda download bölümünde tekrar yükle çalıştır yapınca uygulamarı öyle çalıştırabiliyorum varmı onların kısayollarını ekleyebilme imkanı varmı

    • Resmi uygulama mazağasında yer almayan ve .apk olarak kurduğunuz uygulamaları güvenlik gereği ana ekranda göstermez. Bunun için farklı bir Launcher kullanıp ana ekranı istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz ama tavsiye etmem.

  18. Hocam hayırlı kandiler,şimdi ben windscribe vpn satın aldım.Hem pc de hemde mi box s de kulanmak için.pc de hiç sorun yok ve gerektiği gibi çalışıyor.Ama mi box da program yüklendi vpn çalışıyor herşey güzel ama herhangi bir uygulamaya girdiğim zaman bağlanmıyor.Bu konu hakında bir bilginiz varmı acaba.Teşk..

  19. Serdar Aynacı Yanıtla

    Merhaba Gürkan bey, mi box ile internetten kaliteli müzik dinlemek istiyorum. kendim ayarlayabileceğim bir Equlieser a sahip olan bir player tavsiye edebilirmisiniz , teşekkürler

    • Kaliteli müzik deneyiminiz ses sistemine bağlı mibox dan ziyade. Ben Soundbar ile kullanıyorum Tidal hifi ve Spotify ile denedim gayet net ses veriyor. Mibox dan üstün ses kalitesi beklemeyin.

  20. mehmet çubukçu Yanıtla

    Gürkan bey merhaba Alpsmart son çıkan tv box aldım crome tarayıcı desdeklemediginden filim izliyemedim geriye iyade ettim cinden cihaz aldım oda aynı şekilde desdeklemiyor şuan elimde bir tane A95x cihaz desdekliyor nasıl oluyor digerleri webde filim açmazken A95x açıyor bu arada siz önermişsiniz Puffin web tarayıcısını denedim oda sıkıntı yaptı şuan firefox ve samsun tarayıcı wep de filim açdı

    • Google lisansı olmayan bu tarz tv boxları ucuz olduğu ya da kağıt üzerinde bazı özellikleri iyi olduğu için tercih etmemelisiniz sonra bir çok uygulamada sorun yaşanıyor. Lisanslı ürünler satın alın. Mibox gibi.

  21. Merhabalar mı box s mouse fare APK indirdim açılmıyor sorun çözerseniz çok sevinirim

  22. Dostum selam,
    Öncelikle detaylı inceleme yazısı için teşekkür ederim, zevkle okudum.
    Ben bu Cetusplay uygulamasını android tv ye yükledim, yalnız iOS için uygulaması app store da çıkmıyor. Ben mi bulamıyorum yoksa iOS desteği yok mu artık acaba; bir bilgin var mı acaba?
    Teşekkürler

  23. telefon hafızamdaki müzikleri tvbox da dinlemek istiyorum. wifi, bluetooth yada kablolu… nasıl baglantı yapıp dinlerim.

    • Plex isimli bir uygulama var bu iş için. Google ve Youtube üzerinden araştırıp kurulum ve kullanımını öğrenebilirsiniz işinizi görür.

  24. merhabalar Gürken Bey,
    Puffin web borwser yeni yükledim. Film sitelerinden film izlemek istediğimde sayfa üzerinde film penceresi görünmüyor. Film izlememe imkan vermiyor. Acaba bir engelleme mi var? yoksa benin bir ayar mı yapmam gerekiyor? Yardımcı olursanız sevinirim.

    • Merhaba,
      Puffin browser’ın iki farklı sürümü var sanırım. Flash destekli sürümünü bulup apk olarak yüklerseniz film siteleri açılacaktır.

  25. Nexbox a95 x 2ram/8gb cihazım kendini güncellenmiyor. Sistem su anda güncel diyor.ne yapmam gerek

  26. Gürkan bey merhaba.
    maşallah her soruya cevap vermişsiniz sizi tebrik ederim. Turkvod yada seyirturk de film arama için bi mod var mı. Film aramak için bütün sayfaları gezmek yerine, filmin ismini yazıp aramak için arama motoru olması lazım. Ben bulamadım.
    kolay gelsin başarılar diliyorum.

    • Merhaba,
      Yorumunuz için teşekkürler. Bildiğim kadarıyla Türkvod’da yoktu. Seyirtürk de arama kısmı vardı fakat onlar da ücretli sürüm çıkardılar ama arama özelliği sadece ücretli sürüme eklendi. Ücretsiz sürümlerinde arama özelliği maalesef yok.

  27. Necati Güngör Yanıtla

    Merhaba Gürkan Bey.Bende Magbox 1584 cihaz var.Popcorn diye bir sayfa ve iptv vardı şimdi hepsi kayboldu fakat yazılım atılacak bir bölümüde yok. Bölüm %10 yükleniyor diyor ve orada kalıyor.Bu konuda yardımcı olursanız şimdiden çok teşekkür ederim.

Yorum Yaz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.