İnternet altyapısı olmayan yerde nasıl internet kullanabilirim ? Turkcell VınnWifi modem kampanyası nedir ? Sorularını merak edenler için hazırladığım bir inceleme yazısı ile daha blogluyorum. Bu yazıda sizlere VınnWifi internet kullanımı, VınnWifi kota sorgulama ve kampanyalardan söz etmeye çalışacağım. İnternet altyapısı olmayan kullanıcılar bu yazı çok işinize yarayacak.

Yeni taşındığım binada (ne yazık ki) internet altyapısı olmadığı için ve aylarca uğraşmama rağmen Türk Telekom fiber kazısını yapmasına karşın kablo çekip 35 daireli binamıza internet vermeyince ben de altyapı olmayan yerde internet kullanımı için araştırmalar yapmaya başladım. Karşıma çeşitli seçenekler çıktı. Uydu internet dedikleri (Tooway) tüketiciyi kazık fiyatlar ve düşük kotalar ile enayi yerine koyan hizmet yerine alternatifler ararken donanımhaberde Turkcell VınnWifi 50 GB başlığına denk gelince hemen kendimi başlıktan içeri attım. Turkcell internet altyapısı olmayan müşterilerine 50 GB mobil interneti mobil modem ile birlikte ayda 80 lira gibi bir fiyata sunuyordu.

Cazip bir kampanya olduğundan TİM dediğimiz Turkcell İletişim Merkezine gidip kampanyaya başvurdum. Normalde kampanya sayfasında internet altyapısı olmaması şartı varken Tim’de “Altyapı olmalı boş port olmamalı” gibi bir bahane sundular ama oradaki arkadaş port olmayan bir daire ayarladı sağ olsun ve kampanyadan faydalandım. Kampanya kapsamında Turkcell Vınn Wifi Mw40v model mobil modemden (ne kadar çok m bir araya geldi) satın alıp kullanmaya başladım.

Turkcell Vınn Wifi

Turkcell logosu basılan bu cihaz Alcatel tarafından üretilen bir modem. 78 gr ağırlığında olan modem  wifi 802.11 b/g/n destekliyor. 150 MBps download 50 Mbps upload destekleyen modemimizde 1800 mah değiştirilebilir pil mevcut. Bu sayede 7 saate varan bir kullanım ömrü sunuyor. Benim deneyimlerimde 6 saat kadar bataryası dayandı. Modem arayüzüne erişim evinizdeki modemlerde olduğu gibi ip adresi girerek gerçekleşiyor bu sayede modem arayüzünden kota bilgilerinize ek bir programa ihtiyaç duymadan ulaşabiliyorsunuz. Kotanıza sınırlama koyabilir, şifre ve kullanıcı adını değiştirebilir, anlık veri tüketimini görebilirsiniz.

Bana göre Turkcell Vınn Wifi modem ve internet hizmetinin faydaları ise şunlar:

  • Taşınabilir ve oldukça küçük bir mobil modem (her yere götür her yerde internete gir)
  • 6-7 saatlik modem batarya ömrü
  • Turkcell’in 4.5 G hızlarında oldukça iyi olması (İzmir için öyle)
  • Piyasada yer alan altyapısı olmayan kullanıcılar için sunulan en yüksek kota en iyi fiyat dengesi 50 GB kota (80 TL)
  • Gece 2 sabah 8 arası kotadan sayılmaması
  • İstediğiniz kadar kişiye modeme bağlanabilme imkanı vermeniz (ben kimseye vermiyorum orası ayrı tabi 🙂

Bana göre Turkcell Vınn Wifi modem ve internet hizmetinin eksileri ise şunlar:

  • İnternet hızının kota dolduktan sonra 128 kbps’e düşmesi. En azından 1 mbit olabilirdi.
  • Başvuru aşamasının ve kampanyaya katılımın zor ve Turkcell bayilerinin kampanyadan bihaber olması
  • Kampanyaya katılmak için 24 ay taahhüt verme zorunluluğu (12 ay ya da daha kısa olmalı bu süreler)

Genel olarak Turkcell Vınn Wifi modemin internet altyapısı olmayan kullanıcılar için şu an en iyi ve en ideal çözüm olduğunu söylemem gerek. Böyle bir imkan sunduğu için Turkcell’e de teşekkür etmek gerek. Cihaz ve internet kullanımı ile alakalı sorularınız olursa yorum formu ile sorabilirsiniz. Bir sonraki yazıda görüşene kadar hoşçakalın. Dipnot: Allah kimseyi internetsiz bırakmasın 🙂

Yazar

Araştırıp incelemeyi, yeni şeyler öğrenmeyi ve bu öğrenme deneyimimi bloğumda okuyucularla paylaşmayı seviyorum.

72 Yorumlar

  1. Merhabalar vınn kullanımında upload miktarınında kotadan düştüğü söyleniyor doğrumudur acaba bilginiz var mı? Var ise nekadar etkiliyor kotayı?

  2. Merhaba,

    Evet sabit internet hizmetlerinde de upload/download miktarları kotaya dahil edilmekte. Bunda da mantık aynı. Upload’ın kotaya etkisi sizin kullanımınız ile alakalı. Siz çok fazla upload yaparsanız kotanız çabuk tükenir tıpkı fazla download yaparsanız tükeneceği gibi. Gece 2 sabah 8 arası up/down işlemlerini yaparsanız sorun yaşamazsınız çünkü o saatler kotadan sayılmıyor. Ben öyle yapıyorum.

  3. Merhablar….Gürkan abi ….50 gb kota (80 tl) demissin bu kampanaya hâlã gecerli mi

  4. Merhaba. Taşınabilir vınn wifi aldık. 50 gb kotası var. Öncelikle vınn deyince gözüm korktu çünkü internette yorumları okuduğum zaman vınn 50 gb çok pahalı, kotayı aştığın an gb başına 50 lira vs gibi şeyler okudum korktum. Ama tarifemiz vınn değilmiş. Sadece cihazın adı vınn wifi imiş. Modelimizin ismi e5573s 320. Kurduk bunu zaten çok basitmiş. 192.168.8.1 girerek ayarları değiştirebiliyorum. İstatistikler bölümünde Toplam Hacim: 2.15 GB yazıyor. Bu internette bir şeyler yaptıkça artıyor. Bu sayı ne kadar gb kullandığım değil mi?
    Gece 2 sabah 8 kullandığımız zaman herhangi bir şey indirsek herhangi bir mb,gb düşmeyecek değil mi? yani o saatler arası bedavaya kullanmış olucaz. Doğru mu anladım acaba. Bu arada tarifemizin ismi DATA 50 GB

    Bizimde malesef çevremizde wifi dolu olmasına rağmen bina yeni olduğu için altyapı yok. Dilekçe verdik türktelekom müdürlüğüne. 2 3 ay oldu hala tık yok. Çok üzülüyorum gerçekten çok mu zor altyapı olayları… Kaç aydır internetimiz yoktu. 18 gb internetlik tarifeler aldık telefonumuza mecbur her ay 120 lira ödüyoruz yazık günah. Umarım biran önce altyapı çalışmasına başlanır.

    Çok soru sordum biliyorum ama yanıtlarsanız çoook sevinirim.

  5. Merhaba,

    Turkcell’den aldıysanız 192.168.1.1 yaparak girdiğiniz modem arayüzündeki kota bilgileri doğru değil. Turkcell hesabım uygulaması üzerinden tükettiğiniz veri miktarını kontrol etmeniz gerekiyor. Çünkü modem kapanıp açıldığında modem arayüzündeki veri tüketim miktarı sıfırlanıyor. O yüzden Vınn Wifi modemizin kaç gb kotası kaldığını öğrenmenizin en iyi yolu “Hesabım” uygulaması kullanıp oradan kalan miktara bakmak.

    Gece 2 sabah 8 arası kotadan yemeyen tarife benim aşağıdaki linkte verdiğim tarife:

    https://www.turkcell.com.tr/kampanyalar/diger-kampanyalarimiz/4-5g-evde-vinnwifi-kampanyasi

    Eğer bu kampanyadan faydalanıp kullanıyorsanız sorunsuzca o saatlerde kotadan yemeden indirme yapabilirsiniz. Tarifeniz farklı ise müşteri hizmetlerini arayıp teyit ettirmenizde fayda var.

    Gelelim altyapı mevzusuna. Ben İzmir’in nüfusça yoğun bir semtinde yaşıyorum ve hemen yanımdaki binada internet altyapısı varken 35 daireli sitemize Türk Telekom internet altyapısı sunmuyor/sunamıyor maalesef. 2 yıldır internet gelsin diye bekleyen binalar biliyorum. Bizim site internet sorununu Ant Wifi isimli firma sayesinde çözdü şu an 8 mbit sınırsız internete 35 TL ödüyoruz. Yazıyı da yakında bu konuyla ilgili güncelleyeceğim. Umarım kısa sürede size altyapı sunarlar ama Türk Telekom tembel bir şirket çok ümitlenmeyin derim. Biz başvuru yapalı 8 ay oldu kazısı yapıldı sadece kablo çekilecek fakat 8 aydır bir kabloyu çekemediler varın gerisini siz düşünün.

  6. Çok teşekkür ediyorum cevabınız için. Bizimde tarifemiz aynen yolladığınız linkteki tarife.
    Kotayı dediğiniz gibi turkcell hesabım uygulamasından bakıp kontrol etmeliyim o zaman.
    Altyapıyla ilgili şunu söylemek istiyorum. İstanbulda yaşıyorum. Konutlara çok yakınım. Abartısız söylüyorum 50den fazla wifi sinyali alıyorum. En alt katımızdaki mağaza fiş kesmek için mecbur internet lazımmış ve türk telekomdan gelen bir kişi yardımcı olmuş. kabloyu yan binadan çekmişler son portu da onlar kullanmış böylece.
    Bende yorumları okudum 1 yıl 2 yıl boyunca altyapı problemi devam eden kişiler mevcut hala. Bu yüzden son çare vınn wifi aldık.
    Çok teşekkür ederim yazınız için, çok bilgilendirici bir içerik. İyi akşamlar

  7. Merhaba Gürkan bey, sizden biraz daha ayrıntı rica edebilir miyim?Turkcel’in sitesinde yazana göre ”Kampanyadan yalnızca evine Turkcell Superonline sabit internet (ADSL, VDSL) almak isteyen ancak bulunduğu lokasyonda sabit internet hizmeti verilemeyen müşterilerden son 90 gün içinde yeni bir data hattı almış olan müşteriler faydalanabilir. ” burada bahsedilen adresi nasıl tarif ettiniz? İkametgah mı verdiniz? Bir de data hattını alırken muhtemel sorunlar çıkabilir mi?

  8. Merhaba Onur Bey,

    Kampanya şartlarında belirtilen adrese uygun bir adreste oturup oturmadığınıza ya da ikametgah adres bilgilerinize bakılmıyor, sözlü beyan esas alınıyor. Benim oturduğum lokasyonda direk altyapı yoktu. Aslında kampanya altyapı olacak boş port olmayacak esası üzerine kurulu ama sağ olsun TİM’deki arkadaşlar port olmayan başka bir adresi benim adresim gibi gösterip beni kampanyadan faydalandırdılar. Data hattı almanızın hiçbir sakıncası yok. Neticede data hattı bu görüşmeye v.s kapalı sadece internet için kullanacaksınız.
    Not: Data hattını ayrıca almıyorsunuz kampanyaya başvurduğunuzda size veriliyor. Ayrıca data hattı almayın.

  9. Merhabalar bu wifi win modem cihazi her karti destekliyormu data kart disindaki kartlar wifi winn da ise yaramiyormus dogrumudur acaba turkceel wifi win cihazina diger operator kartlari internet yayiyormu konu hakkinda bilgilendirirseniz sevinirim tesekkurler

  10. Merhaba,
    Vınn modemler Turkcell sim kartlarla uyumlu bildiğim kadarı ile diğer operatörlere ait sim kartlar ile çalışmıyor. Yalnızca data hatları ile çalışıp çalışmadıkları konusunu denemediğim için bilemiyorum. Arayıp müşteri hizmetlerine sormanız daha sağlıklı olacaktır.

  11. Coşkun Aydoğan Yanıtla

    Modemi başka bir yerden alsak olur mu acaba? Zira Turkcell modemi, 12*24=288 TL’ ye veriyor. Dışar bu modem 180-200 TL arası.

  12. Turkcell Vınn wifi modeminizi başka yerden temin edebilirsiniz. Kampanyada modem ile alma zorunluluğu yok. Ama taahhüt süresi değişmiyor 24 ay taahhüt vermek zorundasınız kampanyadan yararlanmak için.

  13. Coşkun Aydoğan Yanıtla

    Peki benim cep telefonum çift hatlı. Hattı turkcell’ den alsam telefondan hotspot yapmak mümkün müdür? Denediniz mi hiç?

  14. Data hatları ile ilgili telefonda deneme şansım olmadı müşteri hizmetlerini arayıp sorabilirsiniz. Netteki kaynaklara baktım birkaç ufak ayar sonrası data hatlarının telefonlarda çalıştığını yazanlar olmuş. Tabi yine denemeniz gerekiyor.

  15. Coşkun Aydoğan Yanıtla

    Bir de trukcell faturalı hatta geçmeniz gerektiğini belirtiyorlar, doğru mudur? Siz geçtiniz mi?

  16. Gürkan abi turbo vınn wifi y900nb kullanıyoruz ama uykuya geçiyor gerekli ayarlamaları nasıl yapıcam yardımcı olurmusun lütfenn

  17. Merhaba arkadaslar
    Bugun tim e gidip kampanyaya basvuru yapmak istedim. Alt yapi nedenli hicbir saglayicinin internetini baglatamiyoruz. Ancak daha once superonline abonesi olmadigim icin katılamazsiniz dediler. Boyle bir durumla karsilasan oldu mu. Daha once turk telekom kullanmistim. Alt yaoi problemi nedenli de iptal ettik gecen ay

    • Altyapı olacak boş port olmayacak şartına takılmışsınız sanırım. Başkan Tim’e gidin port olmayan bir yeri adresiniz gibi gösterip sizi kampanyadan faydalandırırlar. Ben öyle yararlanmıştım.

  18. gürkan bey merhaba,

    bende aynı durumdan muzdarıbım bınada alt yapı var fakat telekomdakı sayın abılerım 10 dairelik yere 5 hat koyunca otomatık bana internet kalmadı bu sebeple bende aynı kampanyadan yararlanmak ıstıyorum aklıma bıraz takıldıda şimdi bu 50 gb sizce bır aylı ortalama kullanımda yeterlı olurmu ıkı kısı kullanacagız eşimle ben atıyorum oyun oynayacagım muzık dınleyecegım ayrıca ınternetten superlıg maçlarını seyredecegım sızce yeterlı oluyormu tecrubelerınızı aktarırımısınız bırde 150 mbıt 300 mgbıt yazmıslar sızce bu hızları kullanmak mumkunmu yani hangısını secmeleyız ortalama hangı hızla kullanabılırız

    • Yorumunuzda bahsettiğiniz kullanım şekli yoğun bir kullanım gibi gözüküyor. 50 GB yetmeyebilir. Hatta bence net olarak yetmez. Hızlar bulunduğunuz lokasyona göre değişiklik gösteriyor. 50 mbit üzerine çıkacağını sanmıyorum.

  19. Merhaba Gürkan bey bende sizin dediğiniz modem den aldım modemi sürekli açık tutamıyorum örneğin 1 saat internete girdim İnternet ten çıktıktan 30 dakika sonra modem kapanıyor ben modemi sürekli açık tutmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

    • Merhaba,
      Bilgisayarınız mobil modeminizin internetine bağlıyken adres satırına http://192.168.1.1/ yazıp enterlayın. Ardından kullanıcı adı ve şifre isteyecektir. Default olarak
      Kullanıcı adı: admin
      Şifre: admin
      olması gerekiyor. Bu bilgileri girdikten sonra vınn wifi modem arayüzüne erişeceksiniz. Ayarlar kısmından güç ve uykuya geçme modları ile ilgili ayarları kontrol edin. Modeme bağlanan cihazlar veri akışı yapmadığında güç tasarrufu için sleep(uyku) moduna geçiyor olabilir. Ayarlardan kapatılıyor olması gerekiyor. Şu an modemi kullanmadığım ve yanımda olmadığı için net bir şey yazamıyorum.

  20. Daha önce yazmistim ama bu surecte internetin oldugu ama portun olmadigi bir adres bulamadim. Bu konuda yardımci olabilir misiniz?

    • Merhaba,
      Altyapı olan ve boş port olmayan yerler sadece sistem üzerinden görüntülenebiliyor. Turkcell İletişim Merkezleri’nde yardımcı oluyorlar sistemden bakıp.

  21. Boyle bir yardim talep edeyim bir de. Umarim yardimci olurlar. Cok tesekkur ederim ilginiz icin

  22. Merhaba kolay gelsin.
    Manisa salihlide evimde türk Telekom internet bağlı oyun oynadığım için farklı bir ip adresine ihtiyacım vardı Telekom’a başvurduk port dolu dediler . Şimdi bu turkcell modem vınn alsam farklı bir İp adresi alabilir miyim ?

    • Merhaba,

      Statik ip den söz ediyorsanız bildiğim kadarıyla Vınn Wifi de böyle bir seçenek yok. Farklı bir ip adresi üzerinden hizmet alırsınız yüksek ihtimalle.

  23. Merhaba,
    Vınn Wifi almayı düşünüyoruz
    Telefondaki Turkcell internet hızım ile Vınn Wifi arasında hız farkı olur mu?
    Yani vınn Wifi daha mı hızlıdır
    Telofon fule yakın 4.5G çekiyor

    • Merhaba,
      Bulunduğunuz lokasyonda telefondan ne hız alıyorsanız bundan da o hızı alırsınız. Hız olayı baz istasyonu ile alakalı bir durum.

  24. Ablam geçen yıl wifi aletinden alıp yazlığında kullandı. Daha sonra Almanyaya döndü. Bu aletin de bir süresi var sanırım ki kapanmaması için benden yardım istedi. Zira kapanınca açtırmak da ayrı para imiş. Bana aletin üzerindeki numarayı gönderdi ama sanırım normal telefona kontör yüklemek gibi değil. Konuya tam anlamıyla fransızım. Yardım rica ediyorum, ne yapmalıyım ?

    • Merhaba,

      Bahsettiğiniz durum ile bu kampanyanın alakası yok. Kampanya sadece Türkiye’de geçerli ve ön ödemeli bir kampanya değil.

  25. Gürkan abi bizdede vınn 4.5 g modem var ama cihaz bi süre sonra uyku moduna geçiyor gibi güç düğmesine basmadan tekrar bağlanmıyor internete bi ayarı mı var acaba yardımcı olursanız çok sevinirim

    • Merhaba Elçin,

      Hangi marka/model modeme sahip olduğunu belirtmemişsin ayarlar modele göre değişiyor. Modem arayüzü üzerinden ayarları kontrol etmeyi denediniz mi ?

  26. iyi günler 50gb taşınabilir sadece internet olan wınn wifi’nin güncel fiyatı 149 tl mi almak istiyorum öğrenciyim alamıyorum geçen sene 80 tl imiş halen öyle mi bi yardımcı olacak var mı yeni kayıt yaptıracağım..

  27. Turbo winn wifi nin artisi ne ola.300 mbps ye kadarmis?Normal 150 mbps ye kadar olan cihazda 25-30 u gecebilen varmiki

    • Hız konusunda haklısınız söylenen hızlara ülkemizdeki teknik altyapı nedeniyle hiçbir operatör erişemiyor ama genel kullanımda 20-30 mbit arası hız alıyorsunuz ve Vınn wifi modemde online oyun oynamak isteyenler için ping değerleri çok iyi.

  28. Oğuzhan Subaşı Yanıtla

    Abi bende Turkcell’den vın alacağım fakat Turkcell’in kendi mağazasına girdim sanki bu kampanyadan haberleri yok düzgün ilgilenmediler ve elinde olmadıklarını söylediler bende başka bir yere gittim gittiğim yer melodi iletişim adında Turkcell bayiliği almış bir yer gittim konuştum adam da olduğunu söyledi ve güzel ilgilendi yani sorum Turkcell’in kendi mağazasından değilde bayilik verdiği yerden alsam sıkıntı olurmu.Tesekkurler

    • Merhaba,
      Bir sorun olacağını sanmıyorum fakat doğru kampanyadan faydalandırıldığınıza dikkat edin. Turkcell çeşitli Vınn paket ve kampanyaları mevcut. 50 GB Vınn wifi kampanyası yıl sonuna kadar geçerli bir kampanya. Çoğu Turkcell bayisi mobil modem ellerinde kalmadığı gerekçesiyle yardımcı olmuyor. Mobil modem olmaksızın kampanyaya başvuru yapabilirsiniz. Sonra modemi kendiniz de temin edebilirsiniz.

  29. Gürkan Bey merhaba,

    Bende de MW40V model Vınn Wi-fi var. Telefonumda Turkcell . Telefon internet hızı muazzam olmasına rağmen modemin interneti aşırı yavaş. Acaba modem arayüzünden yapılabilen bir şeyler mevcut mu ?

    • Bende aynı modemi kullanıyorum sorun modemin kalitesiz olmasının yanı sıra bulunduğunuz lokasyondaki baz istasyonları ile alakalı olabilir. Turkcell ile bir görüşün ama bu model modem kalite olarak cidden facia.

  30. Merhaba bizim evimizde de altyapı olmadığı için bu kampanyadan yararlanmak istedim ve türkcel faturalıya geçtim fakat bu kampanyadan yararlanabilmem için bi financell puanı gibi bişey gerekiyormuş bu durum sizde de oldu mu olduysa ilk faturadan sonra puan alabilirmiyim

    • Financell Turkcell’in kurduğu bir kredi şirketi. KKB skorunuz ve Turkcell faturalı hat müşterisi olup yaptığınız düzenli ödemeler baz alınarak bir limit belirleniyor o limit ölçüsünde kampanyalardan faydalanabiliyorsunuz. Bu kampanya için Financell şart değil Turkcell bayisine Vınn Wifi kampanyasından modemsiz olarak yararlanmak istiyorum deyip data hattını edinin ve kendiniz bir vınn modem satın alarak kullanmaya başlayın.

  31. Sitede kampanya 31 Aralık 2018 tarihine kadar devam ediyor yazıyor fakat gece 02.00 – 08.00 saatleri arası kota aşımı olmaması gibi bir özellik hala mevcut mu?

  32. Benimde merak ettiğim yukarıdaki arkadaşla aynı gece 2 sabah 8 arası kotadan yemeden kullanma özelliği hala varmıdır?

  33. 31 Aralık itibariyle BTK kararına bağlı olarak AKN uygulaması sona ereceği için gece 2 sabah 8 saatleri arasında kotadan yemeden kullanma özelliği sona erecek. Kotanız bitince paketiniz duracak.

    • Sinirsiz oldu kota gozukuyo hiz 128 dusuo mesaji gelio ama dusmuo ben suan kullaniyorum ama fiyat 93 tl gelio bana 80 demislerdi yeni abone alimlarina kapadilar paketi yeni alicaklar icin 50gb bittikten sonra duruo ek paket alman gerekio

  34. Merhaba, vınn cihazının aynısını başka yerden ikinci el aldım. Ama hangi Turkcell bayisine gittiysem yeniden sıfır vınn alacaksın ki bu kampanya olur yoksa olmaz dediler. Bu arada kampanyanın vınsız fiyatı 64 TL

  35. İyi günler kyk yurdunda kalan bir öğrenciyim internet burada saç baş yolduruyor ücretsiz veriyoruz size hizmet ediyoruz diyorlar ama internetin i si yok burada özel bağlatalım diyoruz izin vermiyorlar vınn arayışına düştüm sizin konunuzu gördüm ama bende sıkıntı şu türk telekoma geçeli 1 ay oldu ve buna geçişte bana pahalıya patlar ayrıca bu ürünü 300 tl olarak ayriyettten satıyorlar o nedir acaba bir bilginiz var mıdır ?

    • Merhaba,
      Kyk internetlerini üniversitesi yıllarımdan bilirim yok gibi bir şeydir 🙂 Turkcell’in bu kampanyası kotalı bir şekilde devam ediyor. 50 GB kota mevcut. Kota bitince internet otomatik olarak kapatılıyor. Sizin bahsettiğiniz 300 TL olan ürün Superbox ve kotasız. Türk Telekom’a taahhüt verdiysen cayma bedeli ödersiniz.

      • Merhaba iyi günler ben bu 50 gb paketten yararlanmak istiyorum bulunduğum adreste adsl yok ve portta yok bu kampayadan yararlanamıyorum , Tim lerde ki yetkililer ellerinde adres olmadığını belirtiyor boş port olmayan yeri nereden bulacağım yardımcı olursanız sevinirim ? Bir de modemi başka bir yerden alsam yada peşin ödesem olur mu ? Teşekkürler

        • Merhaba,

          Kampanya kapsamında modem satın almama seçeneğiniz vardı kampanya şartlarını güncellemedilerse yani istemezseniz modemsiz alabilirsiniz. Boş port olayı bölgeye göre değişiklik gösteriyor genelde Turkcell çalışanları boş port olmayan bir bina üzerinden adres tanımlayıp veriyorlar ben öyle almıştım misal ama bilemiyorum bulunduğunuz bölgedeki TİM çalışanları ile görüşmelisiniz.

  36. Ben bu paketi kullaniyorum 5 ay filan oldu cok iyi 2019 dada sinirsiz oldu gayet menmunun ama turkcelin winn cihazi iki kez arizalandi cihazdan menmun degilim online oyunlardada hata verio her yere giriyorum ama online oyunlara hata verio giremiyorum cozumu nedir acaba..

    • Merhaba,

      Turkcell’in bu kampanya dahilinde temin ettiği Vınn Wifi modem biraz sıkıntılı doğru söylüyorsunuz. Tek çareniz garantiye yollamak ve değişim talep etmek. Oyunlarda hata vermesi mevzusunu anlamadım. Muhtemelen ping sorunu yaşatıyor o da çok normal.

  37. Merhaba, evim stüdyo daire olduğu için net bağlantısı iyi değil ve ben gün de 3 4 saatlik ders içeren video izlemek zorundayım. en azından 2 ay kadar bu gerekli superbox için üye oldum. adres yanlış girdikleri için bi türlü kurulmadı aslında aklıma takılan alt yapısız diyolar sadece priz yeterli demiyor. ama alt yapı için eve geliyor bu aklıma takıldı. ben taşınabilen sınırsız ya da kotası böle 50 gb az olmayan bişiler düşünüyorum. sizin bu dediğimiz uygun gibi ama alt yapı varsa sorun olacak gibi telde mobil paylaşımla giriyorum ama paketim 12 gb fazlası yok

  38. selahattin karaoğlu Yanıtla

    Merhaba ,
    turkcell 4.5 g wınnwifi MW40V1 modemi sürekli açık tutabilmenin bir yolu varmı?

  39. Gürkan bey merhaba iyi günler ; elimde turkcell wınn MV40V1 WİFİ MODELİ var bunu internet iletişiminin olmadığı çiftliğimde kameraları izlemek için kamera cihazına bağlıyorum fakat modem 30 dakiaka sonra kendisini kapatıyor ve çiftliği dışarıdayken izleyemiyorum.Bu modemi sürekli açık tutabilmemin bir yolu varmıdır ? tesekkür ederim.

    • Merhaba,

      Bahsettiğiniz şekilde kullanım için modemin sürekli şarj halinde olması gerekiyor. Ama bahsettiğiniz model yapmak istediğiniz işi için uygun değil çünkü bu modelde batarya sorunu var belli bir kullanım sonrası bataryası şişiyor ve ürün çalışmıyor. Üretimden kaynaklı bir hata yapılabilecek bir şey yok. Daha iyi bir mobil modem almanız sorunu çözer.

  40. Mustafa Özcan Yanıtla

    Merhaba yeni aldığım mw40v1 isimli vınn wifi modemi bilgisayara taktım fakat şifreyi girdiğimde yanlış parola diyor.Ne yapmam gerekiyor?

  41. Gürkan Bey,
    Huawei vınn kullanıyoruz. On line ders alıyor ve veriyoruz. Aynı anda eşim ve ben kendi bilgisayarlarımızdan yani iki bilgisayardan ayrı ayrı eş zamanlı on line sesli görüntülü toplantılara katılmak için Vınn’ı kullanmamızın sakıncası var mı?
    Teşekkürler…

    • Merhaba,
      Bir sakıncası yok download ve upload hızınız iyiyse sorun yaşamazsınız. Eğer kotalı vınn kullanıyorsanız veri tüketiminiz fazla olur sadece.

  42. Gürkan bey merhaba, elimden Turkcell Vınn Wi-Fi MF65M Mobil Modem var, çiftlik evimi izlemek için kullanacağım,bu model modemin devamlı açık kalması için prize takılı kalması sorun yaratır mı?

  43. Merhaba gürkan bey 2 yıl önce ağabeyim bu vınnwifi den aldı ve son 8 aydır ben kullanıyorum lakin bu ay taahhütü bitiyor bittiğinde fiyat değişikliği nasıl oluyor veyahut 50gb aştığımda ekstra ücret ekleniyormu yada taahhüt süresini uzatabiliyormuyuz?

    • Taahhüt bitince kampanyalı fiyat sona erer, kampanyasız fiyattan devam edersiniz fakat ben uzun süredir vınn kullanmıyorum tarifeler ne durumda, hizmet nasıl hiçbir bilgim yok maalesef.

  44. merhabalar gürkan bey ben vınn wifi almayı düşünüyorum lakin sınır dışında görev yapmaktayım telefonum bazı yerlerde çekmiyor vınn wifi modem alsam internet sorunuma çözüm sağlayabilirmiyim ve önerebileceğiniz güçlü bi vınn wifi modeli varmı

Yorum Yaz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.