Webmaster, web sitesi olanlar ve bloggerlar için faydalı android uygulamaları, android uygulama tavsiyeleri. Teknoloji gün geçtikçe ilerliyor ve hayatımız kolaylaşıyor. Hali ile hepimiz kişisel ağ günlükleri(bloglar), çeşitli web sayfaları kuruyoruz, kimileri bu işlerden gelir elde ederek webmaster, uploader gibi sıfatlar taşıyor. Hal böyle olunca insanlar web sayfalarına gelen yorumlardan, günlük ziyaretçi istatistiklerinden, sitenin son durumundan v.s sürekli haberdar olmak istiyorlar. En azından ben seviyorum (:

Bu yazıda sizlere webmaster ve web sayfası sahipleri aynı zamanda bloggerlar için android uygulama önerileri sunacağım. Cep telefonu veya tabletinize kuracağınız -android işletim sistemine sahip ise şayet- ve işinize yarayacağınız düşündüğüm 4-5 başarılı uygulamayı sizinle paylaşacağım. Devir akıllı telefon ve tablet devri olunca geliştiriciler de bu alana yönelik uygulama geliştirmeyi sürdürüyorlar. Maddeler halinde webmaster ve site sahipleri için android uygulama önerilerimi okuyabilirsiniz. Keyifle kullanmanız dileği ile:

WEB SİTESİ SAHİPLERİ İÇİN FAYDALI ANDROİD UYGULAMALARI
 
google-analytics-android-uygulaması
Google Analytics Android Uygulaması: 
Google tarafından geliştirilen yine Google’ın resmi uygulaması olan Google Analytics i bilmeyen webmaster yok denecek kadar azdır. -Bilmiyorsan çaktırma aramızda, hemen hazreti google sor, öğren.- Masaüstü tarayıcımızdan ulaşabildiğimiz bu uygulamanın Android versiyonu çok daha güzel olmuş ve bana göre Google’ın en iyi uygulamalarından birisi. Sitenizin anlık hitini, sitenizin günlük,haftalık, aylık ziyaretçi trafiğini, ziyaretçilerinden nereden gelip, kaç dakika sitede kaldığını v.s öğrenebileceğiniz oldukça kapsamlı bir uygulama kesinlikle kullanmanızı tavsiye ediyorum. Aşıda Google Play linkine erişebilirsiniz.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.giant

pingdom-android-uygulaması
Pingdom Android Uygulaması:
Pingdom.com’un Android uygulaması olan bu uygulamanın çalışma mantığını daha evvel masaüstü tarayıcılarından pingdom kullanan kullanıcılar bilirler. Pingdom sitenizin anlık durumunu bir nevi sitenizin nabzını ölçen bir uygulama. Peki ne demek istiyorum ? Kısacası pingdom sitenizin uptime/downtime sürelerini ölçer ve web sayfanızın bulunduğu sunucuda kapanma, gecikme hata v.s olursa size bildirir. Sizde dışarda iken – Aaa site bütün kapalı kalmış. diye feryad etmekten kurtulmuş olursunuz. Cep telefonunuza aşıdaki Google Play linkinde yer alan uygulamayı kurarak sitenizin kalp atışlarınız ölçmeye başlayabilirsiniz. İşe yarar bir uygulamadır, tavsiye ederim.
wordpress-android-uygulaması
WordPress Android Uygulaması:
Her ne kadar ben kullanmasam da wordpres altyapısı kullanan binceler blog, websitesi v.s olduğunu düşünürsek bu yazı içerisinde wordpress android uygulamasını paylaşmak kaçınılmaz bir şey haline gelmiş demektir. Evet çok fazla açıklama yapmama gerek yok sanırım. WordPress android uygulaması ile bloglarınıza web sayfalarınıza gelen yorumları denetleyebilir, yeni yazılar yazabilir, ziyaretçi istatistiklerini v.s görebililirsiiniz. Siteye yazıyı daima bilgisayardan ekleme taraftarı olsam da tabletler ile yazı yazmak denenebilir bence. Aşıda yer alan Google Play linkinden uygulamaya ulaşabilirsiniz.
blogger-android-uygulaması
Blogger Android Uygulaması:
Google’ın yaptığı en güzel işlerden birisi olan blogger a geldi sıra. Fakat aynı Google android uygulamasında çuvallamış vaziyette. Blogger altyapısı kullanan dünya üzerinde milyonlarca blog yazarı olduğunu ve teknolojinin hızla ilerleyip akıllı telefon ve tabletlerin sayısının her geçen gün arttığını göz önüne alacak olursak Google bu uygulamayı biraz daha geliştirmeli. Blogger altyapısı kullanan bir web sayfasına sahipseniz telefon ya da tabletinizde blogger uygulamasını bulundurma isteyebilirsiniz. Blogger android uygulaması ile yeni yayınlar girebilir, mevcut yayınlarınızı düzenleyebilir ve yorumlarınızı denetleyebilirsiniz. Henüz olgunlaşmamış olsa da Google’ın zamanla bu uygulamaya da el atacağına inanıyorum. Aşıda market linkini bulabilirsiniz.

Yazar

Araştırıp incelemeyi, yeni şeyler öğrenmeyi ve bu öğrenme deneyimimi bloğumda okuyucularla paylaşmayı seviyorum.

Yorum Yaz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.