Öğretmenler ve öğretmen adayları için online seminer ve sertifika programları sunan ücretsiz eğitim platformlarından söz edeceğim yeni bir yazıdan herkese merhaba. Günümüzde teknolojinin gelişmesi ve biraz da pandeminin etkisiyle çevrim içi eğitim ve seminer programlarının hem sayısı arttı hem de bu programlara olan talep ciddi artış gösterdi. Ben de bu dönemde hem uzaktan çalışma hem de uzaktan eğitim ve sertifika programlarını bol bol deneyimleme şansı elde ettim. Bu deneyimlerim sırasında kimi faydalı kimi de faydasız bazı eğitimlere katılma fırsatım oldu. Bu yazıda daha önce bahsettiğim gibi öğretmenler ve eğitimciler için faydalı olacağını düşündüğüm ve benim de faydalandığım eğitim platformlarını sizlerle de paylaşmak istiyorum. Dilerseniz başlayalım:

Avrupa Birliği desteği ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi koordinasyonunda gerçekleştirilen Bilgeiş projesi ülkemizdeki çeşitli meslek gruplarına ait insanların teknolojik yeterlilik ve gelişimine katkı sunmayı hedefliyor. İşverenler tarafından da destek gören platformdaki eğitimler ücretsiz şekilde yapılıyor ve süreç sonunda eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılara ODTÜ onaylı doğrulanabilir dijital sertifikalar veriliyor. Eğitimciler ve diğer meslek grupları için çok güzel eğitimler var. Ben E-Teach ve Görsel Tasarım İlkeleri eğitimlerini tamamlayıp sertifikamı aldım. Onlarca farklı meslek dalına ait birçok eğitimi platformda bulmanız mümkün. Benim Bilgeiş özelinde en beğendiğim konu eğitimlerin emek verilerek özenli bir biçimde hazırlanması ve sürecin gerçekten dinleme ve öğrenme gerektiren bir süreç olması. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Pek çok yeni bilgi edindim ve yeni şeyler öğrendim diyebilirim.

Tamamen eğitimciler için kurulmuş bir çevrim içi eğitim platformu olan TeacherX her kadar Türkçe bir isme sahip olmasa da Türkiye sınırlarından çıkmış bir iş. Eğitimle alakalı pek çok konuda onlarca farklı video içeriğin yer aldığı platform ücretli üyelik sistemi ile çalışıyor. Özellikle okulların öğretmenlerini eğitmek amaçlı tercih ettiği kurumsal çalışmalar da yürüten platforma bireysel şekilde üye olup çocuk gelişiminden psikolojiye, eğitimde teknoloji kullanımından yeni eğitim öğretim teknolojilerine kadar bir çok farklı videoya erişmeniz mümkün.

Tamamen hobi ve zevklerinize yönelik kendinizi geliştirmek istiyorsanız tercih etmenizi tavsiye ettiğim ücretli bir platform Neoskola. İçerisinde oldukça faydalı ve güzel eğitimler var. Özellikle alanında uzman diyebileceğim kişilerin bu eğitimleri veriyor olması da takdire şayan. Şarap eğitimi, kahve eğitimleri, diksiyon eğitimleri gibi birden fazla kaliteli eğitime erişebilirsiniz. Dönem dönem oldukça güzel fiyat indirimleri olabiliyor. Kampanya dönemini yakalarsanız fiyatını hak edecek eğitimlere erişmeniz mümkün. Bazı eğitimlerin sonunda katılım belgeleri de sisteme yükleniyor.

Tüm dünyada oldukça popüler eğitim platformlarından birisi olan Khan Academy Türkçe dil desteği ile ülkemizde de hizmet veriyor. “Tek bir şeyi bilmelisin: Her şeyi öğrenebilirsin!” sloganı ile herkese her yerde ücretsiz eğitim imkanı sunan platformda hem öğrenciler hem eğitmenler için onlarca farklı dalda yüzlerce video yer alıyor ve video içerikleri gerçekten eğitici ve bilgilendirici. Özellikle eğitim odaklı konularda videoların ağırlıkta olduğu platform ücretsiz olması ve toplum yararına yönelik hareket etmesiyle takdir edilesi bir yapıya sahip.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkı sunmak amaçlı oluşturulan kısa ismiyle ÖBA öğretmenlerin mesleki yeterliklerini arttırmaya yönelik eğitimler içeren bir platform. ÖBA’ya her geçen gün yeni içerikler ekleniyor. Videolar ve eğitimler ücretsiz olarak sunulsa da platformun en büyük eksiği sadece kamuda görev alan ataması yapılmış öğretmenler için açık olması. Özel sektör öğretmenleri ve ataması yapılmaya meslektaşlarımızın da bu platformun faydalarından yararlanması gerektiğini düşünüyorum. Öğretmenlik atama ile hak edilen bir meslek değil sonuçta

Udemy sadece eğitimciler için değil hemen herkesin her konuda binlerce eğitimi bulabileceği ücretli bir platform. Eğitimden teknolojiye, sanattan siyasete pek çok konuda yüzlerce eğitmenin videosuna ulaşabilirsiniz. Eğer bir alanda uzmansanız siz de Udemy için videolar hazırlayabilir ve bu videolardan kazanç elde edebilirsiniz. Udemy’nin en büyük sıkıntısı bana göre çok fazla niteliksiz eğitimin de olması ve nitelikleri bulmanın biraz zor olması. Genelde yorumlara ve puanlamaya bakılıyor bu gibi durumlarda ama bazen ciddi miktarda para ödediğiniz eğitimler hayal kırıklığı yaratabiliyor. Kendinizi geliştirmek istediğiniz konular varsa burada hemen her konuda eğitimlere ulaşmanız mümkün.

Yazar

Araştırıp incelemeyi, yeni şeyler öğrenmeyi ve bu öğrenme deneyimimi bloğumda okuyucularla paylaşmayı seviyorum.

Yorum Yaz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.