Uzun bir aradan sonra yeni bir gezi-seyahat blog yazısıyla herkese selamlar. Geçtiğimiz ay solo seyahat deneyimi yaşadığım bir Bosna Hersek seyahatine çıktım. Aslında yıllar önce 15 günlük bir Balkan turuna arkadaşımla çıkmış ve arabayla ülke ülke gezmiştik. O seyahatte bir tek Bosna’ya uğrayamamıştık. Ben de Pegasus ile gidiş-dönüş biletlerini 6 ay önce oldukça uygun fiyata aldığım için Bosna seyahatine çıktım. Tabi pek çoğunuz ve bu yazıyı okuyanlarınız gibi ben de Bosna’da gezilecek yerler, Bosna’da ne…

Akıllı saatler, çağımızın teknolojik gelişmelerinin bir yansıması olarak günlük yaşamımızda önemli bir yer edindi. Bu akıllı cihazlar, sağlık takibi, spor aktiviteleri, iletişim ve daha fazlasını tek bir bilekte toplamamıza olanak tanırken, pazarda birçok seçenek bulunmaktadır. Bu seçenekler arasında öne çıkanlardan biri ise Huawei GT 4’tür. Peki, Huawei GT 4 neden tercih edilmelidir? İşte bu akıllı saatin dikkat çeken özellikleri ve tercih sebepleri. Estetik ve Şıklık Herkesin birinci bakışta dikkatini çeken şey, Huawei GT 4’ün zarif…

Türkçe, dünyanın en yaygın konuşulan dillerinden biri olup, her geçen gün daha fazla yabancı dil öğrenen kişi tarafından tercih edilmektedir. Dil öğrenimi sürecini daha etkili, ilgi çekici ve bireyselleştirilmiş hale getirmek için yapay zekâ, yabancı dil öğretiminde önemli bir rol oynamaktadır. Bu blog yazısında, Türkçenin yabancı dil olarak öğretiminde kullanılabilecek yapay zekâ uygulamalarını ele alacak ve avantajlarını açıklayacağız. Dilbilgisi ve Kelime Öğrenimi Uygulamaları: Yapay zekâ destekli dilbilgisi ve kelime öğrenimi uygulamaları, öğrencilere interaktif bir şekilde…

Yabancı dil olarak Türkçenin öğretiminde dil bilgisi öğretimi nasıl olmalı? Yabancılara Türkçe dilbilgisi konularını nasıl öğretebiliriz? Türkçenin yabancı dil olarak öğretimi alanında çalışan ya da bir yabancıya Türkçe öğretmek isteyenlerin cevap aradığı konulardan biri de nasıl dil bilgisi öğretimi yapılmalı? Yabancı dil öğretimi yapmaya başlamadan önce bu yazıyı okuyan pek çok kişinin de bildiği gibi dil öğretimine başlamadan önce hedef kitlenizi belirlemeli, ardından hedef kitlenizin dört temel beceri de hangi seviyede olduğunu saptamalısınız. Bu ön…

Tek seferde okunacak kısa ve etkileyici kitap tavsiyeleri arıyorsanız bu yazı tam size göre. Bir süredir yeni aldığım e-kitap okuyucu ile daha önce okumadığım kitapların epub versiyonlarını okuyorum. E-book ile ilgili deneyimlerimi farklı bir yazıda anlatmayı düşünüyorum fakat bu yazıda okuyup çok beğendiğim hemen herkesin bir çırpıda okuyabileceği hacmi küçük ama kıymeti büyük kitaplardan bahsedeceğim. Her okuyucunun okuma zevki ve okumaya bakış açısı farklılık gösterebiliyor. Buradaki önerilerin tümü benim okuma zevklerine dayandığından size hitap etmeyebilir…

Karikatürlerle yabancılara Türkçe öğretimi. Türkçenin yabancı dil olarak öğretiminde kullanılan pek çok ders materyali mevcut. Filmler, animasyonlar, z-kitaplar, mobil uygulamalar vs. Karikatür kullanımı da dil öğretimi sırasında tercih edilen içerikler arasında yer alıyor. Peki yabancılara Türkçe öğretirken karikatürleri nasıl kullanmalıyız? Karikatürler ile Türkçe öğretimini nasıl etkili bir biçimde yapabiliriz? Bu yazıda bu sorulara yanıt bulmaya çalışacağız. Öncelikle karikatür nedir? Karikatürü nasıl tanımlayabiliriz buna bir bakalım: Karikatür sözcüğü ilk kez 1646’da, Annibal Carraci’nin Art di Bologna/Bologna…

Huawei MatePad Paper İnceleme ve kullanıcı deneyimi. Elektronik mürekkep (E-ink) teknolojisi son yıllarda gelişen ve popüler olan teknolojiler arasında yer alıyor. Temelde tablet üzerinden ePub ve Pdf gibi dosyaları kağıttan okurcasına okuma hissi veren bu teknoloji ile yüzlerce kitabı tek bir cihazda taşıyabiliyoruz. Huawei MatePad Paper E-ink teknolojisi içeren ve bunun yanında bir sürü kullanışlı özelliği de barındıran bir tablet. Bu yazıda kullanmaya başladığım bu cihaz hakkında deneyimlerimi sizlerle paylaşacağım. Huawei MatePaper incelemesine başlarken bu…