Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C  inceleme ve kullanıcı deneyimi. Akıllı robot süpürge almayı düşünenlere faydalı olacağını düşündüğüm yeni bir ürün deneyimi yazımdan herkese merhaba. Akıllı robot süpürgeler gelişen teknoloji ile birlikte evlerimize birer birer girmeye başladı. Pek çok markanın pek çok farklı modeli ile bol alternatifli bir alışveriş listesi bizi karşılıyor. Peki hangi robot süpürgeyi tercih etmeliyiz? Robot süpürge alırken nelere dikkat etmemiz gerekiyor? Genel hatlarıyla bu sorularınıza yanıt vereceğim ama özelde  satın almış olduğum Xiaomi marka  robot süpürgenin özellikleri ve kullanıcı deneyimlerimi sizlere sunacağım bir blog yazısı olacak bu yazı.

Uzun süredir bir robot süpürge almak niyetindeydim ama her seferinde erteliyordum. Robot süpürgeleri arkadaşlarımın bazıları kullanıyor ve çok memnun olduklarını dile getiriyordu. Özellikle benim gibi bekarsanız hayat kurtaran cihazlar olduğunu ifade ediyorlardı. Ben de en sonunda bu kadar erteleme yeter diyerek yaptığım araştırmalar sonucunda bu yazının başlığına konu olan Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C modeli ile robot süpürge kullanıcıları kervanına katıldım. Peki neden Xiaomi markasını tercih ettim ve 1C modelinde karar kıldım ? Bu sorunun yanıtını maddeler halinde sıralama istiyorum:

  • Xiaomi marka robot süpürgelerin hali hazırda fiyat/performans açısından verimli olması.
  • Yedek parçalarının uygun fiyatlara temin edilebiliyor olması.
  • Xiaomi’nin yazılım konusundaki desteği
  • Xiaomi 1C robot süpürge modelinin 2500p emiş gücü
  • Xiaomi 1C robot süpürge modelinin geniş toz haznesine sahip olması
  • Sessiz ve verimli çalışma
  • Hem süpürme hem mop özelliklerinin olması
  • Haritalandırma yapabilmesi

Genel hatlarıyla Xiaomi robot süpürge tercih etme nedenlerimi yukarıda sıraladım. Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C modeline değinecek olursam bu model piyasadaki en yüksek emiş gücüne sahip modellerden aynı zamanda en geniş toz haznesine sahip modeller arasında. Yine bu modelde hem süpürme hem silme özelliğinin yanında haritalandırma özelliği de mevcut. Böylece daha verimli temizlik yapabiliyor cihaz. Ben cihazı Amazon’dan satın alıp ilk temizliği yaptıktan sonra çıkan kir karşısında epey şaşırmıştım. Sonraki günlerde yaptırdığım temizliklerde de demek günlük bu kadar kir çıkıyor evden vay be diyor insan. Gerçekten cihazdan inanılmaz memnunum. Standart modda oldukça sessiz çalışıyor, haritalandırma özelliği sonrası verimli bir temizlik yapmaya başlıyor. Peki Xiaomi Vacuum Mop Cleaner 1C modelini kimler tercih etmeli ?

  • 1+1 veya 2+1 küçük m2 ye sahip binalarda yaşayanlar
  • Evcil hayvanı olanlar
  • Az eşyası, ince halıları ve düzenli kablo yerleşimi olanlar
  • Benim gibi evi süpürmeye üşenenler

Kimler Xiaomi Vacuum Mop 1C modelini tercih etmemeli ?

  • 3+1 ve üzeri büyük m2 evde yaşayanlar (pili çabuk tükeniyor)
  • Dağınık bir evde yaşayanlar ve çok eşyası olanlar

Robot süpürge maceramın başlangıç üyesi olarak ben tercihimi Xiaomi 1C modelinden yana kullandım ve gösterdiği performanstan dolayı oldukça memnunum. Cihazı satın alıp kullanmaya başladıktan sonra evdeki toz miktarının ciddi derecede azaldığını gözlemledim. Ayrıca kendi uygulaması üzerinden kontrol etmek ve görev atamak, haritadan nereleri temizlediğini evde değilken bile takip edebilmek oldukça büyük kolaylık. Cihazın kutusundan bir adet alt fırça, bir adet yan fırça, bir adet mop, bir adet hepa filtre ve temizleme fırçası çıkıyor. Yedek parçalar maalesef kutudan çıkmıyor. Yukarıda da ifade ettiğim gibi eğer m2 cinsinden büyük bir evde yaşıyorsanız bu modeli tercih etmenizi tavsiye etmiyorum cihaz emiş gücü ve toz haznesinin büyüklüğü bakımından çok iyi olsa da küçük evler için ideal çünkü pil boyutu düşük. Diğer modellerden farklı olarak 1C modelinde tek yan fırça var fakat bu durum temizliği olumsuz etkilemiyor aksine ben temizliğinden oldukça memnunum. Ürünü ben Amazon üzerinden oldukça uygun bir fiyata satın aldım. Eğer siz de robot süpürge almayı düşünüyorsanız ya da bu modeli almak gibi bir niyetiniz varsa bu yazı faydalı olacaktır. Ürünler ilgili merak ettiklerini varsa yorum formuyla bana sorabilirsiniz. Robotunuza isim koymadı unutmayın benimkinin adı RedKit 🙂 Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.

Yazar

Araştırıp incelemeyi, yeni şeyler öğrenmeyi ve bu öğrenme deneyimimi bloğumda okuyucularla paylaşmayı seviyorum.

Yorum Yaz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.