Uzaktan eğitimle online olarak Türkçe öğrenmek isteyenler için bu yazıda deneyimlediğim güzel uygulamalardan birisi olan Turacoon’dan söz etmek istiyorum. Günümüzde e-learning denilen uzaktan öğrenme büyük önem kazanıyor. Dil öğretiminde de uzaktan eğitim yöntemlerinin sürekli geliştiği yeni ve başarılı girişimlerin kurulduğunu görebiliyoruz. Turacoon’da bu başarılı girişimlerden birisi. Peki Turacoon nedir? Nasıl online olarak Türkçe öğrenebiliriz?

Turacoon uzaktan eğitim yoluyla konuşarak Türkçe öğrenmenize olanak sağlayan bir sistem. Sisteme kayıtlı alanında yetkin Türkçe öğretmenleri ile speaking yapabiliyor, çeşitli paketler satın alarak istediğiniz konularda ilerleme kaydedebiliyorsunuz. Özellikle günümüzde kurslara zaman ayırmanın çok zor olduğunu düşünürsek bu tarz online dil öğrenme sistemlerinin epey faydalı olduğunu düşünüyorum. İşim gereği bu tarz sistemleri test etme şansım oluyor. Yakın dönemde Turacoon’u denedim ve dil öğreten ile Türkçe öğrenmek isteyenleri buluşturan güzel bir sistem oluşturduklarını gördüm. Sisteme kolaylıkla kayıt olabiliyorsunuz. Türkçe seviyenizi ölçmek adına hazırlanmış Online Türkçe Seviye Belirleme Sınavı sayfasındaki soruları yanıtlayıp A1-A2-B1-B2-C1-C2 seviyelerinden hangisinde olduğunuzu görebilirsiniz.

Sisteme kayıt olduktan sonra çeşitli paketler sizlere sunuluyor. Bu ekonomik paketlerden size uygun olanı seçip derslerinize istediğiniz tarih ve saatte istediğiniz öğretmen ile devam edebiliyorsunuz. Bu tarz sistemlerin güzel tarafı ise bir öğretmenin tekniğini ya da ders anlatım tarzını beğenmediğiniz takdirde başka bir öğretmen ile çalışabiliyor olmanız. Sistemin benim sayfam kısmında yer alan kurslar sekmesinden çeşitli online Türkçe kurslarına katılmanız mümkün. Turacoon üzerinden Türkçe öğrenmek isteyen yabancılar isterlerse birebir derslere isterlerse üç kişilik grup derslerine katılabiliyor. Öğrenme sıklığını, haftalık çalışma ve ders saatleri gibi tüm detayları siz belirliyorsunuz. Sistemin güzel yanı tamamen sizin ilgi ve ihtiyacınıza yönelik çözümler sunuyor olması.

Turacoon Türkçe öğrenmek isteyenler için oldukça güzel bir online öğrenme yöntemi. Sistem üzerinden 7/24 görüşme yapabiliyorsunuz. Ayrıca sizin için videolu ders kayıtlarınız saklanıyor ve sonrasında arşivden kendi kayıtlarınıza erişip yaptığınız hataları izleyip Türkçenizi geliştirebiliyorsunuz. Yukarıda sözünü ettiğim online kursları satın alıp katıldığınız takdirde Turacoon size kursu tamamladığınızda sertifika sahibi olma imkanı da sunuyor. Şu an için sadece web arayüzünden hizmet sunan sistemin mobil uygulamaları ilerleyen dönemlerde App Store ve Google Play’de yerini alacakmış. Siz de Türkçe öğrenirken hem zamandan tasarruf sağlamak hem de ekonomik ve etkili bir dil öğrenme deneyimi yaşamak istiyorsanız Turacoon’un web sitesindeki içeriklere göz atabilirsiniz.

Yazar

Araştırıp incelemeyi, yeni şeyler öğrenmeyi ve bu öğrenme deneyimimi bloğumda okuyucularla paylaşmayı seviyorum.

Yorum Yaz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.