iTalki uygulaması ile uzaktan eğitim yoluyla dil öğretimi yapmak ya da yabancı dil öğrenmek isteyenler için ideal bir uygulama. iTalki’de öğretmen olarak özel ders verebilir ve bu özel derslerinizden kazanç elde edebilirsiniz. iTalki Hong Kong merkezli bir dil öğrenme ve öğretme projesi. Bu uygulama ile dil öğretenler ve dil öğrenmek isteyenler bir platformanda buluşturuluyor ve sınıf ortamı olmaksızın uzaktan eğitim yoluyla çeşitli dillerin alanında uzman kişiler tarafından öğretimi amaçlanıyor. Türkçenin yabancı dil olarak öğretimi alanında çalışınca ben de haliyle uygulamaya bir bakayım Türkçe öğrenmek isteyenler var mı diye düşündüm ve pek çok yabancının uygulama aracılığıyla dersler aldığını gördüm. Sonrasında da araştırmaya ve uygulamayı keşfetmeye başladım ve ardından iTalki üzerine bu yazıyı yazma fikri meydana geldi.[minima-blockquote quote=”italki, dil öğrenenleri ve öğretmenleri görüntülü sohbet yoluyla birbirine bağlayan çevrimiçi bir dil öğrenme sitesidir. Site, öğrencilerin bire bir ders için çevrimiçi öğretmenler bulmalarına ve öğretmenlerin serbest öğretmenler olarak para kazanmalarına olanak tanıyor. ” author=”iTalki” bgcolor=”none”]

iTalki Türkçe dil desteği sunduğu için üyelik, kayıt olma vb işlemlerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz. Sistemi kullanabilmek için öncelikle aşağıdaki linki kullanarak Facebook hesabınız ile kayıt olmanız gerekiyor:
https://www.italki.com/signup

Sisteme kayıt olduktan sonra hangi dilde özel ders almak istediğinizi seçebilirsiniz bu şekilde karşınıza o dilde sistem tarafından onaylanmış ve referansları olan tüm eğitmenler çıkarılacaktır. Bütçenize uygun şekilde istediğiniz öğretmen ile uzaktan eğitim yoluyla ders yapabilmeniz mümkün. Benim bu yazıda değineceğim konu ise iTalki’de öğretmen olmak isteyenlerin izlemesi gereken yöntem ne olmalı ? sorusuna verilecek yanıt olacak. Yukarıda ifade ettiğim gibi sisteme kayıt olduktan sonra anasayfanın en altında Öğretmen Ol” seçeceğini görecekseniz ona tıkladıktan sonra karşınıza şu şekilde bilgilerin olduğu bir ekran gelecek:

Ardından sistem sizden bir takım bilgileri eksiksiz bir biçimde sırayla doldurmanızı isteyecek. Sistemin sizden isteyeceği yeterlilikler şunlar:

  • Hangi dilde eğitmenlik yapmak istiyorsunuz ?
  • Ne tür bir öğretmensiniz ? (Profesyonel sertifikalı mı yoksa informal eğitim veren bir öğretmen mi ?)
  • Kendinizi ve yapacağınız özel dersleri anlatan ve yüzünüzün net bir şekilde görüldüğü bir tanıtım videosu. (İngilizce olarak hazırlamanız sizin açınızdan avantaj olacaktır.)
  • Kişisel bilgileriniz, diploma ve sahip olduğunuz diğer sertifikaların taranmış halleri

iTalki’nin sizden istediği tüm evrakları ve bilgileri eksiksiz olarak doldurmanız gerekiyor aksi takdirde bir sonraki aşamaya ve son aşama olan onay sürecine giremiyorsunuz. Burada bilgilerinizin doğru olması çok önem arz ediyor. iTalki de öğretmen olmak istiyorsanız hazırlayacağınız tanıtım videosu gerçekten çok önemli. Türkçenin yabancı dil olarak öğretimi alanında öğretmenlik yapmak isteyen adaylar için hazırlayacakları tanıtım videosunun İngilizce olması büyük avantaj çünkü sistem üzerinden ders almak isteyen adayların büyük çoğunluğunun ana dili İngilizce. Etkili bir tanıtım videosu hazırlayıp kendinizi ve yapacağınız dersleri iyi bir şekilde tanıtırsanız öğrencilerin sizi tercih etme olsalığı artacaktır. iTalki üzerinden Türkçe öğreten öğretmenlere baktığımda ise pek çoğunun İngilizce öğretmeni ya da İngilizce dil yetkinliği yüksek kişilerden oluştuğunu gördüm yani eğer İngilizceniz biraz zayıfsa bu platformdan kazanç sağlama ihtimaliniz diğer öğretmenlere nazaran biraz daha düşük.

 

Kayıt işleminizi tamamlayıp tüm belgeleri sisteme eksiksiz bir biçimde yükledikten sonra sistemin onay sürecine dahil oluyorsunuz. Yaklaşık 10 güne kadar süren bu değerlendirme süreci olumlu sonuçlanırsa iTalki size bir mail gönderiyor ve sistemde öğretmen olarak yer alıyorsunuz. Olumsuz cevap alırsanız da üzülmenize gerek yok eksiklerinizi tamamlayıp sisteme yeniden başvuru yapabiliyorsunuz. iTalki bünyesinde yer alan forumlarda dil üzerine tartışmalar, pratik yapmak isteyen kullanıcıların açtıkları konu başlıkları ve gramer sorunlarına dair yazışmalara ulaşmanız da mümkün. Web tarafında herhangi bir problemi olmayan iTalki iOS ve Android mobil işletim sistemleri için de uygulama mağazalarında yer alıyor. Türkçenin yabancı dil olarak öğretimi alanında çalışıyorsanız iTalki size uzaktan eğitim yoluyla (FaceTime, Skype vb araçlarla) sizin belirleyeceğiniz saatlere uygun şekilde ek gelir imkanı sunuyor. italki komisyon ücreti olarak kazancınızın yüzde 15’ini alıyor. Her ayın 15’i ve sonunda hesabınızdaki tutarı çekebiliyorsunuz. Ayrıca ödeme almak istiyorsanız bunun da çeşitli yöntemleri ve kesintileri mevcut. italki ile öğretmen olup nasıl ödeme alabilirsiniz merak ediyorsanız ağırlık olarak Paypal ve Payooner ile bu işlemi yapmanızı öneriyorum. Hesabınıza çekeceğiniz kazançlarla ilgili yapılacak kesintiler aşağıdaki linkte belirtilmiş.

https://support.italki.com/hc/en-us/articles/210002367-How-do-I-get-paid-and-what-s-the-withdrawal-fee-

Uygulama ve kayıt işlemleri ile ilgili merak ettikleriniz olursa yorum formu ile sorabilirsiniz. Bir sonraki blog yazısında görüşmek üzere.

Yazar

Araştırıp incelemeyi, yeni şeyler öğrenmeyi ve bu öğrenme deneyimimi bloğumda okuyucularla paylaşmayı seviyorum.

Yorum Yaz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.