Huawei Watch GT akıllı saat nasıl ? özellikleri neler ? Huawei Watch GT incelemesi ve kullanım deneyimlerini içeren yeni bir blog yazısından hepinize merhaba. Yakın zamanda kendime bir akıllı saat satın almak gibi bir düşünceye kapıldım ve haliyle araştırmaya başladım. Araştırma yaparken kriterlerim arasında iyi bir batarya ömrüne sahip olması, klasik saat görünümüne sahip olması, şık bir tasarım ve bildirimleri ve temel fonksiyonları sorunsuz kullanmak gibi seçenekler vardı. Her ne kadar iOS kullanıcısı olsam da bu kriterleri karşılayan tek saat şu an için f/p canavarı ve iki milyondan fazla satış rakamına ulaşmış olan Huawei Watch GT akıllı saatti. Ben de tercihimi bu saatten yana kullandım.

Peki Watch GT akıllı saat bize neler sunuyor ve teknik özellikleri neler ? İsterseniz kısaca cihazın teknik özelliklerinden bahsederek yazımıza başlayalım böylece. Paslanmaz çelik kasaya ve standart saat tasarımına sahip akıllı saatin ekranı 1.39 inç 454×454 çözünürlük ve 326 ppi değerine sahip amoled bir ekran. Özellikle ekran ve tasarım konusunda çok beğendiğim cihazın batarya süresi ise kağıt üzerinde 2 hafta. Ortalama kullanımlarımda ise bu sürenin bir hafta ile 10 gün arasında değişiklik gösterdiğini söyleyebilirim. Hem android hem de iOS ile uyumlu çalışan Huawei Watch GT ile telefonunuza gelen mesaj, bildirim ve çağrılara erişebilirsiniz. Watch GT kullandığım süre boyunca en beni çok mutlu eden yanı uzun süreli kullanımda dahi batarya performansının çok iyi olması oldu. Bunun dışında Huawei Watch GT de çeşitli antreman modları, dahili gps, barometre, kalp ritmi ölçer, Harward Üniversitesi ile geliştirilmiş uyku takip sistemi gibi özellikler mevcut.

Uyku takip sistemi, 1 saat hareketsiz kalınca uyarı sistemi, sabah benim gibi alarm sesi ile uyanmaktan hoşlanmayanlar için kolda titreyerek uyandırma fonksiyonu, oldukça iyi sonuçlar veren ödüllü kalp ritmi ölçen sistemi ve amoled ve yüksek ppi değerine sahip ekranı ile bu saat şu an için tam bir fiyat/performans canavarı. Tabi uygun fiyatlı bir ürün olduğu için üst seviye akıllı saatler de olan bazı özellikler ne yazık ki bu saatte yok. Örneğin gelen aramaları saat üzerinden cevaplayıp saat üzerinden telefonla konuşamıyorsunuz. Yine üçüncü parti uygulamalar noktasında saatin büyük eksiklikleri mevcut. Ben açıkçası Spotify desteği olmasını isterdim. Bu şekilde saati cebimden çıkarmadan istediğim şarkılar arasında kolaylıkla geçiş yapabilirdim. Huawei Çin forumlarında Spotify ve birkaç diğer uygulama için ilerleyen dönemlerde destek geleceğine dair yazılar mevcut ama şu an için bir şey yok. Bir diğer eksik de saat arayüzlerinin yetersiz olması ve bir arayüz mağazası olmaması. Şu an Huawei sağlık uygulamasının beta sürümünde arayüz mağazası eklenmiş ve test aşamasında yakın zamanda saate daha çok arayüz ekleme imkanımız olacak. Bir diğer eleştiribileceğim husus ile adım sayarın tutarlılığı noktasında olacak. Her ne kadar koldan adım ölçen tüm cihazlarda bu tutarlılıkta sapmalar olsa da bu cihazdan daha tatminkar bir adım sayma beklerdim. Kötü değil ama çok çok üst düzey bir adım sayarı yok. Dahili gps ise sorunsuz çalışıyor.

Huawei Watch GT akıllı saatin kutusunun içinden bir adet saat, şarj docku, usb type-c kablosu ve kullanma kılavuzları çıkıyor. Saatin satışta olan iki farklı modeli mevcut. Huawei Watch GT Classic modeli paslanmaz çelik kasa ve gümüş çerçeve ile gelirken kahverengi deri kayış ile bizlere sunuluyor. Klasik model daha çok beyaz yakalılar, takım elbise ve resmi kıyafet ile işe gidenlerin tercih etmesi gereken model. Benim tercih ettiğim Sport modeli ise 3 farklı renk ile satışa sunuluyor ve kayış renklerine bağlı olarak kasalarda ufak renk detayları mevcut. Siyah modelin kasası da komple siyah iken turuncu ve bendeki yeşil modelin kasası gri renkte. Özellikle turuncu ve yeşil sport modellerin çok şık olduğunu söyleyebilirim. Tercih yapmadan önce Huawei deneyim mazağalarında saati denemenizi tavsiye ederim. Günlük kullanımda çağrı görüntüleme-reddetme, bildirimleri alma, adım sayar, alarm, hava durumu görüntüleme ve bileğimi kaldırdığımda saatin ekranın aktif olması gibi bir senaryo ile saatin 10 günü rahatlıkla çıkardığını söyleyebilirim. Benim kullanım senaryomda sürekli nabız ölçer özelliğinin kapalı olduğunu ve gpsin nadiren aktif olduğunu belirtmemde fayda var. Cihaz internet ve perakende satış noktaları üzerinde 1000 TL civarı bir fiyata satışa sunuluyor. Akıllı saat almayı düşünenler ve kaliteli, fonksiyonel, şık ve ekonomik bir model arayışında olanlar için Huawei Watch GT’i tavsiye ederim. Ürünle ilgili sorularınız olursa yorum formu aracılığıyla sorabilirsiniz. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.

Yazar

Araştırıp incelemeyi, yeni şeyler öğrenmeyi ve bu öğrenme deneyimimi bloğumda okuyucularla paylaşmayı seviyorum.

Yorum Yaz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.