Android tablet kullanıcıları için uygulama tavsiyeleri içerecek yepyeni bir blog yazısından merhaba. Uzun zamandır blog yazmadığım için kendime kızıyordum. Son zamanlarda sıkça kullanmaya başladım . Daha evvel bloğumda incelemesini yaptığım Samsung Galaxy Tab A6 marka/model android cihazımda yer alan faydalı olduğunu düşündüğüm uygulamaları tablet kullanıcıları ile de paylaşmak istedim. Belki buraları okuyan ve uygulama arayışında olan birileri vardır onlara faydalı olur diye düşündüm. Listede yer alan tüm uygulamalar Android ekosisteminde yer alan uygulamalardır. Pek çoğu AppStore üzerinde de yer alıyor, iPad kullanıcıları da oradan indirebilirler. Kullandığım ve tavsiye edebileceğim faydalı tablet uygulamalarına indirme linkleri ile beraber yazının devamından erişebilirsiniz:

MOON READER PRO

moon-reader-pro-android

Tablet üzerinden benim gibi e-kitap okuyanlardansanız Moon Reader Pro sürümü bu alanda benim favorilerim arasında yer alan bir uygulama. Ben yıllar önce çok uygun fiyata pro sürümünü satın almıştım. Şu an mağazada 19 TL fiyatla satılıyor. iBook benzeri bir yapısı olan kütüphanesi özellikle epub formatındaki kitaplar konusunda son derece başarılı. Gece modu, kitapların altını çizme, not alma gibi fonksiyonları bulunan uygulama kitaplar konusunda ihtiyaçlarınızın tümünü karşılayacak nitelikte özelliklere sahip kesinlikle tabletinizde yer alması gerektiğini düşünüyorum.

AUTODESK SKETCHBOOK

Tablet aracılığıyla çizim yapmayı sevenler ve profesyonel anlamda çizim yapanlar için tavsiye edebileceğim uygulamaların başında Sketchbook geliyor. Her ne kadar çok kötü bir çizer olsam da ara ara girip ufak denemeler yapıyorum ama kalemi kuvvetli olanlar müthiş eserler ortaya koyabilirler bu program aracılığıyla. Pofesyonel anlamda başarılı çizimler ortaya koyabilirsiniz. Google Play üzerinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

BEHANCE

behance-android

Hazır çizim programı önermişken Dünya üzerindeki başarılı dijital çizimlerin yer aldığı bir portfoy platformu olan Behance uygulamasını önermeden geçmek olmaz diye düşünüyorum. Gerçekten birbirinden güzel ve başarılı çalışmaların olduğu bu sanat platformu insana keşke yeteneğim olsa da bende çizebilsem dedirtiyor. Illustrasyonlar ve dijital çizimlere ilginiz varsa tabletinizde mutlaka yer alması faydalı olacaktır.

TURKCELL DERGİLİK

turkcell-dergilik-tablet

Turkcell tarafından kodlanan Google Play üzerinde yer alan en başarılı yerli uygulama örneklerinden birisi olduğunu düşündüğüm Dergilik uygulaması her tablette mutlaka yer alması gerektiğini düşündüğüm online dergi ve gazete okuma platformu. Dergilik uygulaması üzerinde yer alan onlarca ücretsiz dergiyi sorunsuz bir biçimde okuyabilir, sevdiğiniz dergileri favorilerinize ekleyebilirsiniz. Ayrıca günlük gazetelerin bir kısmına uygulama üzerinden ücretsiz erişmeniz mümkün.

IA WRITERiawriter-android-tablet

iAWriter yazı yazmayı sevenler özellikle senaryo, hikâye, roman tarzı yazılar kaleme alanlar ve bunları yaparken taşınabilir yapısı nedeniyle tablet/klavye kombini yaparak yazı yazmak isteyenler için özel olarak tasarlanmış başarılı bir uygulama. Özellikle sade ve oldukça güzel yazı tipine sahip arayüzü ile benim gönlümde taht kurmuş bir uygulama.

NOTEBLOC

notebloc-android-indir

Tabletinizde mutlaka yer alması gerektiğini düşündüğüm bir diğer uygulama ise Notebloc uygulaması. Tamamen ücretsiz olması ve basit arayüzü ile son derece kullanışlı bir program. Notebloc genel olarak evrak ve tarama işleri ile uğraşanlar için ideal bir uygulama. Uygulama ile bir evrağın fotoğrafını çekiyorsunuz ve uygulama o evrağı sizin için tarıyor. Camscanner uygulaması ile aynı çalışma mantığına sahip olan uygulama aynı zaman OCR desteği de sunuyor. Ücretsiz ve basit bir kullanıma sahip olması nedeniyle tavsiye ettiğim uygulamalardan, mutlaka deneyin.

BEELINGUAPP

beelinguapp-android-indir

İngilizce ve yabancı dil öğrenme noktasında faydalı olduğuna inandığım sesli ve yazılı kitap uygulamalarından birisi olan Beelinguapp. İçerisinde dil seviyelerine göre hazırlanmış çeşitli hikâyeler barındıran güzel bir uygulama. Sadece İngilizce değil pek çok dildi duyarak/dinleyerek dil öğrenmenize olanak tanıyan uygulama ile pratik yapabilirsiniz.

Farklı olarak tavsiye edebileceğim uygulamalar bu şekilde. Tablet ile kullanabileceğiniz pek çok uygulama mevcut bunları benim de kullandıklarımı dahil edecek şekilde şöyle kategorize edebilirim:

Sosyal Medya Uygulamaları: Facebook, Twitter, Instagram, Ekşi Sözlük, Pinterest

Tv-Film-Dizi-Müzik Uygulamaları: Netflix, Puhu Tv, Blu Tv, Terrarium Tv, Spotify

Ofis Uygulamaları: WPS Office, Adobe Acrobat, Microsoft Office

Fotoğraf, Video Düzenleme Uygulamaları: Quik, Pixiz, Facetune, Eraser, Canva, Photolab, Photofunia

Kullandığım Diğer Uygulamalar: Donanımhaber, Aktüel Ürünler, Sidebooks, VPN Monster, Sahibinden,

Yazar

Araştırıp incelemeyi, yeni şeyler öğrenmeyi ve bu öğrenme deneyimimi bloğumda okuyucularla paylaşmayı seviyorum.

Yorum Yaz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.