Notebook(Laptop) için soğutucu almak isteyen, 17 inç notebook soğutucu tavsiyesi arayan ve Trust Gxt 278 model laptop soğutucusu nasıl merak edenler için hazırladığım ürün inceleme yazısı ile hepinize merhaba. Bu yazıda sizlere yine bir ürün incelemesi yapacağım ve kendi deneyimlerimi aktaracağım. Laptop soğutucusu almak isteyenler için faydalı olacağını düşünüyorum.

Malum sıcak yaz günleri geldi ve dizüstü bilgisayarlarımızın ısınma günleri de başladı. Ben de bundan 5 yıl önce satın aldığım Acer Aspire V3 772G model bilgisayarıma uygun bir notebook soğutucusu bakıyordum. Çünkü Steam Summer Sale 2017’den faydalanarak (teşekkürler Gabe) 25 kadar oyunu indirimli alıp oynamanın heyecanı içindeydim. Yaklaşık 5 yıldır kullandığım ve termal macunundan bakımına iyi baktığım emektar bilgisayarımın ateşini düşürmem gerektiği için internette notebook soğutucusu araştırmaya başladım. Laptop soğutucusu alacak arkadaşlara öncelikle şunu belirteyim fiyatlar bu aralar kur farkından dolayı bir hayli yüksek. Uygun fiyata iyi bir soğutucu almanız pek mümkün gözükmüyor. 17.3 inç ekran boyutuna sahip notebook için uygun soğutuculara bakarken Trust Gxt 278 modeline denk geldim.

Trust-gxt278-notebook-sogutucu

Sonunda netteki yorumları da okuyarak bu modeli almaya karar verdim ve Vatan Bilgisayar’dan 90 liraya satın aldım. (İnternette daha uygun fiyata 80 civarı bulabilirsiniz ben beklemek istemediğim için mağazadan aldım) Ürünü satın alıp kullanmaya başladıktan sonra da almayı düşünenler için bir inceleme yazısı kaleme almaya karar verdim. Trust Gxt 278 modelinin teknik özellikleri şu şekilde:

  • 4 fanlı tasarım
  • Ayarlanabilir fan hızı
  • Arkadan aydınlatmalı fanlar (kırmızı renk)
  • 17.3 inç notebooklarla uyumlu
  • 3 düzeyde ayarlanabilir ayaklar
  • 1200 rpm fan hızı
  • 75.35 Cfm (Maksimum hava akımı)
  • 739 gr ağırlık

Ürünün teknik özelliklerinin sonra biraz kendi deneyimlerimden söz etmek istiyorum. Soğutucuyu özellikle 17.3 inç ekran boyutuna sahip notebook kullanıcılarına tavsiye ediyorum çünkü laptop soğutucuları genelde 15.6 ekran boyutuna göre dizayn edilmiş modellerden oluşurken Trust Gxt 278 de genişlik olarak çok uygun ve tam soğutma sağlıyor. Soğutucu inanılmaz bir soğutma sağlamıyor ama bilgisayarın 7-10 derece arasında bir tesiri oluyor. Cihazı bilgisayarımda oyun oynadığım için satın almıştım şu için sorunsuz şekilde kullanıyorum. Soğutucunun malzeme kalitesinin iyi olduğunu öyle dandik ya da çabuk kırılacak hissiyatı vermediğini söyleyebilirim. Yalnız stant ayağı görevi gören ayaklara yapıştırılan kauçuk malzemeler iyi yapıştırılmamış ben de birisi düştü geri yapıştırdım kullanırken ona dikkat etmenizi öneririm. Cihazın kutusu ve içerisinden çıkanlar ise şu şekilde:

trust-gxt-278-kutu-icerigi

Soğutucumuzun kutusundan usb kablosu, garanti belgesi, 1 adet sticker ve kullanım kılavuzu gibi belgeler çıkıyor. Kutu tasarımı çok güzel ve şık duruyor bunu belirtmeden geçmeyelim.
Genel olarak notebook soğutucularından büyük beklentileri olmayan biriyim ama bu ürünün fiyatına göre iyi soğutma verdiğini söyleyebilirim. Msi AfterBurner ile oyun sırasında yaptığım ısı değerlendirmelerinde soğutucunun tesirini görmüş oldum. Dizüstü bilgisayarında oyun oynamayı seven ve özellikle 17.3 inç bir bilgisayara sahip arkadaşlar için gönül rahatlığı ile önerebileceğim bir ürün. Ürün hakkında soru ya da sorunlarınız olursa yorum formunu kullanarak bana sorabilirsiniz. Bir sonradaki yazıda görüşene dek hoşçakalın.

 

Yazar

Araştırıp incelemeyi, yeni şeyler öğrenmeyi ve bu öğrenme deneyimimi bloğumda okuyucularla paylaşmayı seviyorum.

Yorum Yaz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.