İşe yarar, faydalı Android uygulamalarını derlediğim yeni bir teknoloji yazısından merhaba. Google tarafından üretilen mobil işletim sistemi Android ekosisteminde yer alan pek çok faydalı ve işe yarar mobil uygulama mevcut ve inanın pek çoğu hayat kurtarıyor. Günümüz dünyasında akıllı telefonlar neredeyse elimiz ayağımız olmuş vaziyette ve pek çok işimizi mobil cihazlarımız ile hallediyoruz. Hal böyle olunca da telefonlarımızda yer alan uygulama çeşitliliği ve işlevselliği günün sonunda bir hayli hayat kurtarıcı oluyor.  Bende telefonumda kullandığım ve bana çok faydası dokunan uygulamaları bu yazıda okuyuculara sunmaya karar verdim. Detaylı açıklamalar ile hangi program hangi işe yarıyor anlatmaya çalışacağım. Uygulamaları indirmek için uygulama adına tıklamanız yeterlidir. Google Play üzerinden indirebilirsiniz.

FAYDALI ANDROID UYGULAMALARI


SPOTIFY: Müzik denilince aklıma gelen ilk ve en iyi platform olan Spotify’ın Android uygulaması da son derece başarılı ve sorunsuz çalışıyor. Aylık 10 TL karşılığında (Enpara kullanıyorsanız 5 TL) sınırsız ve geniş arşiv ile binlerce müziği dinleyebilir, yeni çalma listeleri ve şarkılar keşfedebilirsiniz. Yapay zekanın size önerdiği müzikler ile keyifli vakit geçirmeniz mümkün.  5 ay Apple Music deneyimi yaşayan birisi olarak şunu net olarak ifade edeyim Apple Music’in Spotify yanında esamesi bile okunmaz. Online müzik dinleme platformları içerisinde en iyi ve en kalitesi, her telefonda olması gereken bir ve müzik tutkunlarına hitap eden bir app.


ENPARA: Dijital bankacılığın Türkiye deki öncüsü ve halen en iyilerinden birisi olan Finansbank Enpara uzun yıllardır kullandığım bir bankacılık hizmeti. Havale, eft ve hesap işletim ücretleri almayan ve bünyesindeki pek çok kampanya ile beni benden alan bu müthiş hizmetin Android tarafı için geliştirdiği yazılımda adına yakışır biçimde kaliteli ve işlevsel. Mobil bankacılık uygulamaları özellikle günümüzde hayat kurtarıcısı olabiliyor. Dışarda iken telefonunuz aracılığı ile pek çok ödemeyi acil durumlarda kolaylıkla yapabiliyorsunuz. Her türlü ödeme işlemini, şans oyunları, fatura ödemeleri, hızlı kredi başvurusu v.b mobil uygulama üzerinden sorunsuz biçimde yapabilirsiniz. Sağ olsun enpara bugüne dek bir sorun yaşatmadı bana. Türkiye de Dijital Bankacılık ile ilgili yazımı okumak isteyenler buraya gözatabilirler.


TURKCELL HESABIM: Eğer Turkcell kullanıcısı iseniz bu uygulama mutlaka akıllı telefonunuzda olmalı. Turkcell tarafından geliştirilen bu uygulama doğrusunu söylemek gerekirse iOS tarafından daha stabil çalışıyor fakat Android sürümü de eksiklere rağmen oldukça işlevsel ve hayatı kolaylaştırıcı fonksiyonlara sahip. Uygulama içerisinden kalan kullanım detaylarınıza ulaşabilir, tarife ve paketlerinizi değiştirip yeni paket alımı yapabilirsiniz. Ayrıca yine uygulama üzerinden fatura ödemenizi yapabilir ve müşteri hizmetlerine bağlanmaya gerek kalmadan pek çok sorunu kolay bir biçimde halledebilirsiniz. Yine tarifenize ek cihaz satın almak isterseniz Turkcell Hesabım uygulaması üzerinden sipariş geçebilirsiniz ürün ve sözleşme detaylarınız adresinize gönderilir. Turkcell kullanıcılarına tavsiye ettiğim uygulamalardan.


EKŞIN: Bir ekşi sözlük yazarı ve kutsal bilgi kaynağına inanan birisi olarak Çağatay Çallı tarafından geliştirilen mobil uygulama olan Ekşin benim Android tarafında  kullandığım basit ve işini iyi yapan uygulamalardan. Google Play de yer alan farklı ekşi sözlük uygulamalarını denedim fakat bence en iyisi bu. Nedenine gelecek olursak sade ve olması gerektiği gibi. Gereksiz işlevler ve kullanıcıyı yoracak bu nerede lan şimdi diyeceğiniz menüler yok uygulamada. Ekşi sözlük zaten aradığınız her şey hakkında taraflı tarafsız pek çok yorumu bulabileceğiniz kaliteli bir platform. Her ne kadar kendileri ısrarla mobil uygulama çıkarmasalarda gayriresmi uygulamaları developer arkadaşlar tarafından Google Play üzerinden kullanıcılara sunulmuş durumda. İndirip faydalanın derim.


R10.NET: Üyesi olduğum ve severek kullandığım webmaster forumu R10.net’in Android için geliştirilmiş mesajlaşma uygulaması. Ne yazıkki R10’un tam anlamı ile bir mobil uygulaması yok. Uygulama şimdilik forum üzerinden ticaret yapan üyeler için mesajlaşma amaçlı geliştirilmiş fakay bu hali ile bile çok işe yarıyor. Alım-satım yaptığınızda ve sürekli bilgisayar başında olmadığınızda mobil uygulamadan gelen mesaj bildirimleri ile müşterileriniz ile iletişime geçebiliyor ve müşteri kaybı yaşamadan sorunsuz alışveril yapabiliyorsunuz. Cihan Öğüt tarafından geliştirilen uygulama R10 üyelerinin mobil telefonlarında yer almalı diye düşünüyorum.


BEHANCE: İllustrator ve çizerlerin bir numaralı mekânı olan Behance.net’in Android uygulaması son derece başarılı. Özellikle çizim konusuna ilgi duyan ve sanatsal çalışmalardan hoşlanan kullanıcıların telefonlarında yer almasını tavsiye edebileceğim bu uygulama ile hem Türk hem de yabancı çizerlerin çalışmalarına ulaşmak mümkün. Arama kısmına istediğiniz konuyu yazdığınızda pek çok çizim ve illustrasyona erişmeniz ve büyük kısmını telefon yahut bilgisayarınıza kaydedebilme şansınız var. Markaların logo, afiş ve broşür çalışmalarına kadar oldukça geniş bir arşivi olan behance mobil uygulamasını denemenizi tavsiye ederim.


PICSART: Android tarafından fotoğraf düzenleme uygulamalarının hemen hepsini denemiş birisi olarak PicsArt uygulamasını tek geçerim. Hemen her ay yeni bir güncelleme ile yeni özellliklere kavuşan ve son derece stabil çalışan bu fotoğraf düzenleme uygulaması ile fotoğraflarınıza çeşitli efektler verebilir, fotoğraf boyutlarını değiştirebilir, çerçeve ekleme, resim ekleme, vector ekleme v.b sayısız işlemi kolaylıkla yapabilirsiniz. Uygulamanın mağazasında yer alan kaliteli çıkartmalar ile fotoğraflarınızı şenlendirebilirsiniz. Her telefonda olması gereken uygulamalardan birisi.


ERASER: Background Eraser Android telefonlar için kullanabileceğiniz arka plan silmeye yarayan en iyi program. Elinizde bir fotoğraf var ve siz bu fotoğrafı arka plandan ayırmak istiyorsunuz. O zaman kullanmanız gereken program tam olarak Eraser. Android işletim sistemini kullanan akıllı telefon ve tabletlerinize programı yükleyerek kolay bir biçimde fotoğraflardan arka plan silmeye başlayabilirsiniz. Programın güzel bir diğer özelliği ise sildiğiniz arka planları .png formatında ve transparan olarak kaydedebilmesi. Böylelikler görseli başka çalışmalarınızda kullanmak üzere depolama şansınız oluyor. Özellikle geniş ekranlı telefonlarda çok kullanışlı.


INSTA SAVE: Instagramı sık sık kullanan ve muhteşem fotoğraflar gördüğünde “Bunu nasıl kaydedeceğiz yaa” diyenlerin imdadına yetişen bir program Insta Save. Android kullanıcıları için geliştirilmiş bu başarılı uygulamadan dosya indirmek için yapmanız gereken tek şey Instagram’da istediğiniz fotoğrara sağ tıklayıp “Bağlantıyı kopyala” seçeneğini işaretlemek ve ardından programı açmak. Program kopyalanan linki otomatik olarak algılıyor ve indirme butonuna tıklamanızı bekliyor. Programın reklamsız pro sürümü de mevcut. Günün sonunda işe yarayan bir aplikasyon olduğu kesin.


KARİYER.NET: Malum üniversiteden mezun olan hemen herkesin işsiz olduğu güzel ülkemizde iş bulabilmek adına firmaları biraraya toplayan ve bünyesindeki firmalara ilan verdiren kariyer.net gibi işçi ve iş bulma temelli web sayfaları da mevcut. Eğer iş arıyorsanız ve yapacağınız iş görüşmeleri sizin için önemli ise kariyer.net’in uygulaması mutlaka telefonunuzda yer almalı. Hangi iş ilanları sizin için uygunsa size sunan, şehir ve çalışma seçenekleri ile filtreleme yapabileceğiniz bu başarılı uygulama ile iş fırsatlarını kovalayabilirsiniz. Hemen geri dönüş olmayabiliyor bilginiz olsun.


Şimdilik bu kadar yazıyı ilerleyen günlerde yeni uygulamalar keşfettikçe güncellemeye çalışacağım. Android dünyasında sizinde kullandığınız kaliteli ve hayatı kolay kılan uygulamalar varsa yorum formu aracılığı ile bizimle paylaşmaktan çekinmeyin.

Yazar

Araştırıp incelemeyi, yeni şeyler öğrenmeyi ve bu öğrenme deneyimimi bloğumda okuyucularla paylaşmayı seviyorum.

2 Yorumlar

  1. ulaş ibrahim Yanıtla

    R10 nun aplikasyonu olduğunu ilk defa duydum. Dünya devi her gün ziyaret ettiğim sitenin tek eksik yanı…

    • R10 aplikasyonu çok işlevsel değil açıkçası. Sadece siteden size gelen mesaj ve bildirimleri iletiyor. Onun dışındaki işleri yapmanıza olanak sağlamıyor, geliştirilmesi gerek R10’a yakışmıyor.

Yorum Yaz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.