Suriyeli öğrencilerin Türk eğitim sistemine entegrasyonu projesi kapsamında İzmir’de Türkçe öğreticiliği yapmaya devam ettiğim şu günlerde aynı zamanda Yabancılara Türkçe öğretimi için çeşitli materyaller üretmeye devam ediyorum. Bu alanda materyal ve çalışmanın yeterli olmadığı kanaatindeyim . Çorbada benim de tuzum olsun istedim. Youtube kanalımda çeşitli video materyaller yayınlıyorum bu yazıda da ülkemize gelen yabancılara Türkçe öğretiminde kullanabileceğiniz A1 düzeyine hitap eden çeşitli resimli bulmaca etkinliklerini sizlere sunacağım.

6-12 yaş düzeyine uygun olarak hazırladığım bulmacalar görseller ile desteklenmiş ve öğrencilerin öğrenme sürecini kolaylaştırmayı ve akılda kalıcılığı arttırmayı hedeflemiştir. Hayvanlar, sebzeler, meyveler, yiyecekler ve sayılar gibi konuları baz alarak hazırladım bulmacaları. İlerde yeni bulmacalar ekleyeceğim ve buradan da sizlerle paylaşacağım. Bulmaca çözerek öğrenmek hem eğlenceli hem de keyif verici. Bazı kısımda Türkçe karakter problemi mevcut. Hazırladığım yazılım ile alakalı bir sorun. Fotokopi olarak çoğaltıp öğrencilerine dağıtmadan evvel gerekli düzenlemeleri yaparsınız. Etkinliklere yayın içerisinden ulaşabilir ve bulmacaları .pdf formatında bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Umarım faydası olur. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.

Yazar

Araştırıp incelemeyi, yeni şeyler öğrenmeyi ve bu öğrenme deneyimimi bloğumda okuyucularla paylaşmayı seviyorum.

8 Yorumlar

  1. Merhaba hocam,
    Çalışmalarınız çok faydalı ve güzel, emeğinize sağlık. Bunları paylaştığınız için de ayrıca teşekkür ederim.İyi çalışmalar.

  2. Merhaba,
    Harika çalışmalar hazırlamışsınız. Emeğinize sağlık. Paylaşım için de çok çok teşekkürler.

  3. Ramazan Güngör Yanıtla

    Almanya’da Türk çocuklara Türkçe dersi veriyorum. Bazıları hiç Türkçe bilmiyor. Etkinliklerinizi kullanıyorum ve çok faydalı oluyor. Emeğinize sonsuz teşekkürler.

    • Merhaba hocam,
      6-12 yaş gruplarında sizin çalışmalarınızdan faydalanıyorum. Çocukların çok hoşuna gidiyor. Bizlerle paylaştığınız ve bizlere katkı sağladığınız için çok teşekkür ederim hocam

      Emeklerinize sağlık

      • Merhaba,
        Teşekkür ederim. Hazırladığım içeriklerin alanda çalışan meslektaşlarım ve öğrencileri için faydalı olduğunu bilmek çok güzel.

Yorum Yaz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.