Lazer yazıcı almayı düşünenler için Canon i-Sensys LBP6030w model Mono Lazer yazıcının incelemesi, kullanıcı deneyimleri, kurulum ve kutu açılımı gibi detayları paylaşacağım bir yazı ile karşınızdayım. Yıllarca mürekkep püskürtmeli yazıcılar kullanan birisi olarak artık kartuş yerine tonere geçme vakti geldiğini düşündüm ve lazer yazıcı arayışlarına başladım. En iyi lazer yazıcı hangisi, hangi tonerler kolay dolum yapılıyor ve maliyeti az gibi soruları kendime ve sanal aleme sorduğumda ulaştığım sonuç Canon LBP6030W modeli oldu.

Bir yazıcı almayı düşünüyorsanız ilk olarak yapmanız gereken almayı düşündüğünüz yazıcıyı hangi amaçla, nerede ve nasıl kullanacağınız sorusuna yanıt aramak olmalı. Canon LBP6030w cihazı ev ve küçük iş yerlerinde kullanmak için ideal fakat daha büyük şirketler ve iş yerleri için bu model yetersiz kalabilir öncelikle ondan söz edelim. Lazer yazıcımı ben Media Markt’tan çok uygun fiyata (teşhir ürünü) olarak satın aldım. Öncelikle bu yazıcıyı mağazalarda bulmak çok zor onu belirteyim çünkü eski model yazıcılarda Canon toner dolumu kolay yapılan modelleri geri çağırıp üretimini sonlandırıyor. (Burada amaç tabiki orijinal kartuş ve toner satışı yapmak) O yüzden bu modeli internet satışları yolu ile edinebilirsiniz. Canon i-sensys serisinin 3 farklı modeli mevcut. Bunlar Lbp6030w (wifi destekli model) Lbp6030b ve Lbp6030 modelleri.


Ürünü satın aldıktan sonra çektiğim inceleme, kutu açılımı ve kurulum videosunu yukarıdan izleyebilirsiniz. Gelelim yazıcımızın özelliklerine. Canon LBP6030w yazıcımızın genel özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • 32 MB ram
  • 600*600 dpi standart çözünürlük baskı. Maksimum: 2400*600 dpi
  • Baskı Hızı: 18 (Dakikada)
  • Bağlantı Noktaları: USB 2.0 ve Wi-Fi IEEE802.11b/g/n
  • Kolay toner dolumu
  • Uygun toner maliyeti (25 TL’ye toner dolumu yapılıyor)

Canon LBP6030w Lazer Yazıcı Kutu İçeriği:

  • Canon LBP6030w mono lazer yazıcı
  • Güç kablosu
  • Bilgisayar ve yazıcı arasında bağlantı sağlayan kablo
  • Kurulum ve yazılımları içeren driver CD’si
  • Kullanım kılavuzları ve garanti belgesi

Kutu içeriği olarak gayet tatmin edici bir ürün çıktı karşıma. Zira normalde yazıcı üreten firmalar usb kablosunu kutu içeriğine dahil etmeyerek ayrıca satma gibi saçma bir satış stratejisi izliyorlar. Canon burada kullanıcıyı sevindirecek bir işe imza atıp kabloyu kutuya dahil etmiş. Peki satın aldığımız Canon yazıcıyı nasıl kuracağız, kurulum işlemini nasıl gerçekleştireceğiz ?

canon-lbp-6030q-inceleme

  • Öncelikle Canon LBP6030w yazıcımızı kutudan çıkarıp sabit bir zemine oturtalım.
  • Ardından üst kapağın bulunduğu kısımdan tonerimizi çıkaralım.
  • Tonerimizin üzerinde yer alan iki adet turuncu koruma etiketini sökelim ve toneri yerleştirelim.
  • Güç kablosunu yazıcıya bağlayalım ardından prize takalım.
  • Yazıcımızın güç tuşuna basalım ve çalıştıralım.

Sürücü ve yazılım kurulumu ve wifi ile yazdırma özelliği için:

  • Ürünün içerisinden çıkan CD’yi bilgisayarımıza takalım CD sürücümüz yoksa Canon’un web sayfasından sürücüleri indirelim.
  • Ardından. setup.exe’ye tıklayarak kuruluma başlayalım.
  • Kablolu bağlantı yapacaksanız işiniz kolay Türkçe yönergeyi takip ederek ve yazıcı ile bilgisayar arasında kablo vasıtası ile bağlantı kurarak kurulumu tamamlayabilirsiniz.
  • Kablosuz (Wifi) ile yazdırma işlemi yapmak için ilk olarak yazıcımızın wifi tuşuna üzerinde yer alan led lamba yanıp sönene dek basılı tutuyoruz. Ardından o led lamba yanıp sönmeye başladıktan sonra modemimizin üzerinde yer alan “Wps” tuşuna basıyoruz ve modem ile yazıcımız eşleşiyor.
  • Driver kurulum işlemini tamamladıktan sonra sorunsuz biçimde kablosuz yazdırma işlemini yapabilirsiniz.

Ürünün kurulumunu yapıp çeşitli çıktılar aldım ve çıktı kalitesi tatmin edici seviyede sorun yaşayacağımı sanmıyorum. Ürünle beraber gelen toner 700 sayfa baskı veriyor. Bu ürünün en büyük artısı yıllarca kullanabileceğiniz bir ürün olmasını sağlayan kolay ve düşük maliyetli toner dolumu (25 TL) ve toner ömrü tükendiğinde uygun fiyata muadil toner temin edebilme şansınızın olması (50 TL). Ürünle ilgili söyleyebileceklerim bu kadar almayı düşünen kullanıcılar beklentilerinizi karşılayacak bir yazıcı olduğunu düşünüyorum. Görüşlerinizi yorum formu ile iletebilirsiniz. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.

Yazar

Araştırıp incelemeyi, yeni şeyler öğrenmeyi ve bu öğrenme deneyimimi bloğumda okuyucularla paylaşmayı seviyorum.

9 Yorumlar

  1. İyi günler kurumsal bir şirkette çalışıyorum.Bulunduğum odada modem yok. Bağlantılarımı, veri aktarımlarımı switchler aracılığıyla yapıyorum. Bu cihazı modem olmadan bağlayabilir miyim ? şimdiden teşekkürler.

    • Merhaba, Benzer bir sorunu ben de yaşadım. Yeni taşındığım evde internet altyapısı olmadığı için modemi kullanamadım dolayısı ile nasıl bağlarım diye düşündüm. Cep telefonunuzda yer alan Hotspot Wifi özelliğini kullanarak önce bilgisayarınızı bu ağa bağlıyorsunuz sonra da yazıcının içerisinde çıkan CD ve yazıcı kablosu aracılığı ile manuel kurulum yaparak o ağı modeme tanımlıyorsunuz. Wps özelliği olmadığından CD kullanmadan yapamazsınız. Sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım.

  2. Okulda kullanacagiz da wifi nasıl baglayacagiz modem müdür odasında biz uzagiz sınıfta kablolu internet var nasıl çıktı alacağız kablo ile mi baglamaliyiz wifi bağlanır mı billgisayara

  3. Merhaba,

    Aynı internet ağına bağlı olması gerekiyor cihaz ve sizin bilgisayarınızın. Dolayısı ile aynı modem üzerinden işlem olması gerek. Sorunuzu tam anlayamadım yazıcınız müdür odasında mı sınıf ortamında mı ?

  4. Sorum şu evdeki bilgisayara yazıcıyı bağlayan adım cep tel bilgisayarın internetini giriyorum ama bir türlü wps açamadım cep telefonundan wps açarken bilgisayarın internetini gidiyor. Yani evde modem yok bilgisayarda internet e girerken cep telefonunu kullanıyorum modem cep tel okuyor ama bir türlü baglayamadim ne yapmalıyım

  5. Yukarıda da benzer bir soru gelmişti. Ben de aynı sorunu bir dönem yaşadım evde modem yoksa telefonu hotspot özelliği ile modem haline getirip kullanabilirsiniz bunun için öncelikle Canon LBP6030w model yazıcınızın içerisinden çıkan Driver CD’si ile kablolu manuel kurulum yapmanız gerekiyor, zaten CD sizi yönlendirecek. Takıldığınız husus olursa detaylı açıklarım.

  6. Kablolu kurulum yaparken USB tanınmıyor diyor neden kabloyu tak çıkart dene yazıyor olmuyor

  7. Bilgisayarınızın farklı usb çıkışları ile denediniz mi ? Sorunun yazıcı kaynaklı olduğunu sanmıyorum. Daha önce kablolu çıktı almayı denediniz mi ya da yazıcının sürücülerini yüklediniz mi ?

Yorum Yaz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.