Yurtdışında ve yurtiçinde yaşayan yabancılara Türkçe öğretimi son yıllarda ihtiyacın giderek arttığı bir alan haline geldi. Bu alanda çalışacak akademisyenler, öğretmen ve eğitmenler için şüphesiz kaynak ve materyaller hayati önem taşıyor. Bende bu yazıda hem kendi hazırladığım materyallere, videolara yer verecek hem de yabancılara Türkçe öğretimi konusunda faydalanabileceğiniz çeşitli kaynakları (internet siteleri, kitaplar, dökümanlar, videolar, görseller v.s) sizlere derli toplu bir biçimde sunmaya çalışacağım. Bilginin paylaştıkça çoğalan bir şey olduğunu unutmadan sizde yorumlarınız ile bu yazının güncel kalmasına katkıda bulunabilirsiniz. Umarım faydalı olur.

Yabancılara Türkçe Öğretiminde Kullanabileceğiniz Kaynaklar

yabancilara-turkce-ogretimi-kaynak

Listeye ilerleyen dönemlerde yeni kaynakların eklemesini yapacağım. Yine yabancılara Türkçe öğretimi konusunda kişisel ağ günlüğümde hem kendi hazırladığım materyallere yer verecek hem de Türkçenin yabancı dil olarak okutulmasına katkı sunacak yazılar yayınlayacağım. Sizde eklenmesini önerdiğiniz kaynakları yorum formu aracılığı ile iletebilirsiniz. Bir sonraki yazıda görüşmek dileği ile hoşçakalın.

Güncelleme. 30.10.2021

Toplu halde dosyaları indirmek isteyenler için linkler eklendi:

A1 Seviyesi Etkinlikler İndir:

https://turb.cc/llal4pbpp9px.html

A2 Seviyesi Etkinlikler İndir:

https://turb.cc/m66zv92ekt6i.html

Her Seviyeden Karışık Etkinlikler:

https://turb.cc/e3sdzt8tl69z.html

Yabancılara Türkçe Öğretimi Sınav Örnekleri İndir:

https://turb.cc/bmrfdty16vfm.html

Yazar

Araştırıp incelemeyi, yeni şeyler öğrenmeyi ve bu öğrenme deneyimimi bloğumda okuyucularla paylaşmayı seviyorum.

16 Yorumlar

  1. Merhaba.Türkçe öğretmeniyim.Sizde Yabancılar için türkçe yardımcı kitaplar var mi?

  2. iyi akşamlar hocam bana daha çok görsel resim ve yazılı materyal lazım satın alabileceğim yada irtibata geçebileceğim biri var mı acaba ? teşekkür ederim

  3. Merhaba,
    Kaynak kütüphanenize iki gündür ulaşamıyorum link açılıyor fakat dosyalar gözükmüyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.

    • Merhaba,
      Yabancılara Türkçe öğretimi kaynak kütüphanesi cache problemi yaşamış farkına varmamışım. Düzenledim şu an aktif biçimde çalışıyor. Uyarınız için teşekkür ederim.

      • Merhaba,
        Kaynak kütüphanesinde aynı sıkıntı var sanıyorum yine, dosyalar görünmüyor. Yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler.

  4. merhaba yabancılara Türkçe eğitimi vermek için okulumuzda PİCTES kursu açıldı. 5. sınıf öğrencilerine ders vereceğim yalnız Bakanlığın planına göre yaparsam bizim çocuklar gibi anlatmamız gerek. sizin etkinlikler güzel sizin tavsiyeniz nedir?

  5. merhaba yabancılara türkçe öğretimi için elinizde açıklamalı deyim ve atasözü var mı acaba?

  6. Ibrahim MİNTEŞ Yanıtla

    Merhabalar çalışmalarınızdan istifade ediyorum.Türkçe öğreten öğretmenler için kılavuz bir site.

  7. Mehmetsait Türkan Yanıtla

    Merhaba Hocam. Hayırlı Akşamlar. Linkleriniz arasında Alfabe Slayt (görselli) materyalleriniz vardı. Maalesef şu anda göremiyorum. Yabancılara alfabeyi görseller eşliğinde öğretmek gerçekten çok etkili oluyor. Sizden ricam onları nasıl bulabileceğime yardımcı olur musunuz lütfen.

Yorum Yaz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.