Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition Root Nasıl Yapılır ? Başlıklı yeni bir yazıdan merhaba. Aslında eski blogger günlerinden kalma bir yazı bu ve yedeğini anca bulabildiğim için tekrar ekliyorum siteye. O günden bu güne cihazı keyifle kullanıyorum. Fakat Samsung tablet ve telefonların en gıcık edici yanı Samsung’un cihazlarla birlikte yolladığı gereksiz ve hem yer hem de ram tüketen uygulamalar. Bu uygulamaları uygulama yöneticisinden kaldırma gibi bir şansımız da yok. Peki Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition ile birlikte gelen bu gereksiz uygulamaları nasıl kaldıracağız? Tabiki root işlemi yaparak.

Root işlemine başlamadan evvel şunu belirtmemde fayda var. “Root işlemi cihazınızı garanti dışı bırakır ve root işlemi sırasında yapacağınız hatalardan ben sorumlu değilim.Buradaki root anlatımı P600 Wifi modeli içindir !” Bu işleme başlamadan evvel tüm sorumluluk sizde bunu bilin. Ayrıca bunlaarı yazdım diye gözünüz korkmasın. Oldukça kolay ve basit bir işlem root işlemi. Öncelikle Türkiye’deki Note 10.1 2014 Editionlara 4.4 Kitkat yazılımı hala gelmediği için hem Jelly Bean hem de Kitkat sürümlerine göre iki farklı root seçeneği var. Benim gibi ODIN üzerinden cihazınızı kitkat sürümüne yükselttiyseniz Kitkat seçeneğini cihazı aldığınız gibi kullanıyorsanız Jelly Bean seçeneğini tercih etmeniz gerekiyor.

Root işlemine başlamadan evvel gerekli olan yazılımları aşağıdaki listeden indirin ve bilgisayarınıza kaydedin.

Note 10.1 2014 Edition Jelly Bean sürümünü kullanıyorsanız yani ilk aldığınız günkü gibiyse ve Android sürümünü güncellemediyseniz indirmeniz gereken dosyalar >>>https://yadi.sk/d/GjRTXbXvaBVKD

Note 10.1 2014 Edition Kitkat sürümünü kullanıyorsanız Root işlemi için gerekli dosyaları aşağıdaki linkten indirin.>>>> https://yadi.sk/d/tlWdmqNIaBUD4

Root işlemini aşağıdaki görsellerle anlatmaya çalıştım. Bu işi hiç bilmeden yapıyorsanız lütfen dikkatli olun. Bir sonraki yazıda görüşmek dileği ile.

samsung-note-10.1-2014-edition-root

Yazar

Araştırıp incelemeyi, yeni şeyler öğrenmeyi ve bu öğrenme deneyimimi bloğumda okuyucularla paylaşmayı seviyorum.

3 Yorumlar

  1. musa demiroglu Yanıtla

    merhaba kolay gelsın gurkan kardes sana bır sorum var elımde SM-P605v verizon yuklu samsung tablet var root yapıcam ne yapmam gerek eskı root mu yoksa verızonsuz root yapılabılıyor mu ?

    • Merhaba,

      Verizon versiyolarında yazılım farklı olabilir, dolayısı ile root işlemi de farklı olabilir. Buradaki root işlemini denemek istiyorsanız yedek alın mutlaka ama ben tavsiye etmem cihazın brick olma durumu söz konusu. Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition Verizon sürümü hakkında bilgim olmadığı için net bir şey söyleyemiyorum maalesef.

  2. Merhaba, 4.4.2 kit kat sürümünü en son hangi sürüme yükseltebilirim. 5.0 üstü var mı? Bir de indirme linki boş. Yenileme imkanı var mı?

Yorum Yaz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.