Bilgisayarınızda yer alan Chrome, Opera, Firefox gibi tarayıcılar ile internete girdiğinizde karşınıza çıkan reklamlardan yıldınız mı ? O zaman bu yazımda sizlere internet sitelerinde yer alan reklamları engelleyen uygulamalardan, eklentilerden söz edeceğim. İnternet hemen hepimizin son dönemde fazlası ile haşır neşir olduğu bir dünya. Bu dünyada elbetteki kapitalist düzenin bir parçası. İnsanların hobilerine, beğendiği gönderilere, girdiği sitelere göre reklam çeşitleri sanal ortamda gözümüze gözümüze sokuluyor.

Peki internet sitelerinde yer alan bu can sıkıcı reklamları nasıl engelleyebiliriz ? Bu soruya verebileceğimiz pek çok alternatif mevcut. Adblock, Adguard, Ad Muncher v.b Bunların her biri diğerinden farklı özellikleri ile ön plana çıkıyor ve reklam engelleme programı olarak geçiyorlar. Ben de sizler için kendi kullandığım reklam engelleme program ve eklentilerinden biraz derleme yapmak istedim. Bilgisayarınızda muhakkak olması gereken ve tavsiye ettiğim uygulamalar ise şu şekilde:

1.) Adblock (Chrome, Firefox, Opera)

  • Eğer yukarıda işaret ettiğim tarayıcılardan birini kullanıyorsanız reklam engelleme kavramının yaratıcısı olan Adblock her zaman bir numarada gelir. Hemen hemen tüm reklamları engelleme özelliğine sahip bu muhteşem eklenti pek çok reklam firmasının da bir numaralı düşmanı konumunda. Adblock, Adblock Plus gibi çeşitli sürümleri bulunan eklenti ücretsiz olarak kullanıcılara sunuluyor ve gelirini bağış sistemine borçlu. Eklentinin kullanıcılarda tarafından en çok şikayet edilen yanı ise yüksek ram kullanımı ile sistemi yorması. Eğer iyi bir bilgisayarınız yoksa Chrome+Adblock kombinasyonu sizi çileden çıkarabilir

adblock-reklam-engelleme 2.) AdGuard (Chrome, Firefox, Opera)

  • Adblock’un piyasaya sonradan giren fakat benim ve pek çok kullanıcının şu an Adblock yerine tercih ettiği yegâne eklenti AdGuard. Rakibinden en büyük artısı ise rakibi ile aynı oranda reklam engelleme başarısının yanı sıra rakibinden çok daha az kaynak(ram) kullanıyor olması. Bir Chrome kullanıcısı olarak benim şu an favori reklam engelleme eklentim kesinlikle AdGuard. Ayrıca pek çok sitede Anti Adblock özelliği olduğunu düşünürsek iyi bir alternatif diyebiliriz.

adguard-reklam-engelleme

3.) AdMuncher (Windows) 
  • Gelelim eklentiler dışında Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlarınızda kullanabileceğiniz reklam engelleme programı Admuncher’a. Admuncher bilgisayarınızın arka planında çalışarak kullandığınız tarayıcı farketmeksizin hemen hemen tüm reklamları engellemeye yarayan bir program. AdMuncher’ı rakiplerinden ayıran en önemli özelliği ise başlı başına bir program olarak çalışması. Başarılı mı ? İşte orası tartışılır. AdMuncher zaman zaman iyi sonuçlar verse de bir bir Alex değil.
4.) Adblock Browser (Android) 
  • Evet yazımızın başında yer alan görselde de ifade ettiğim gibi “Yedirmeyiz!” Web uygulamalarında reklam yayıncıları Adblock kabusu yüzünden muzdaripti ve korkulu rüyaları sonunda mobil platforma da geldi. Adblock Browser Android işletim sistemine sahip mobil cihaz ve tabletlerinizde kulanabileceğiniz bir mobil tarayıcı ve bu tarayıcı ile sörf yaptığınızda artık saçma sapan reklamlar görme derdiniz bitti. Özellikle cep telefonun reklam engelleme programı arayanlar kesinlikle denemeli. Google Play’de bulabilirsiniz.

adblock-browser-reklam-engelleme  Evet keyif alarak oluşturduğum bir yazının daha sonuna geldim. Yazıyı oluştururken mizahi unsurlar kullandım lütfen bunu sorun etmeyin ve eğlenmeye bakın. Kimsenin görüşüne saygısızlık etmek için yapmadım amaç sadece yazarken eğlenmekti. Umarım siz de okurken keyif almışsınızdır. Bilgisayarınızdan yahut telefonunuzdan internete girerken karşılaştığınız reklamlardan sıkıldıysanız yazımda sizlere aktardığım reklam engelleme uygulama ve eklentilerini mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle…

Yazar

Araştırıp incelemeyi, yeni şeyler öğrenmeyi ve bu öğrenme deneyimimi bloğumda okuyucularla paylaşmayı seviyorum.

Yorum Yaz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.